SMART KIDS 930X122

cinema bucurești

CELE MAI BUNE FILME ALE WEEKEND-ULUI, LA CINEMA “BUCUREȘTI”

Cele mai bune filme ale weekend-ului, la Cinema „București”. Sâmbătă, 9 martie 2019, de la ora 18, la Cinematograful „București” din Pitești va fi proiectat filmul „Cold War” („Războiul rece”; titlul original:  „Zimna wojna”). Regia îi aparține lui Pawel Pawlikowski, în rolurile principale jucând Joanna Kulig, Tomasz Kot, Agata Kulesza și Borys Szyc.

Citiți și: Pitești. Proiecții speciale la Cinema „București”

Filmul (o coproducție Polonia, Franța, Marea Britanie) spune o poveste de dragoste petrecută în timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-Al Doilea Război Mondial, și Parisul boem al anilor ’50.

Citiți și: Pitești. E gratis!

Un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună.

„Războiul rece” este o poveste de dragoste improbabilă și, totuși, neobișnuit de puternică desfășurată în Polonia, Germania, Iugoslavia și Franța, de o parte și de alta a Cortinei de Fier.

Prețul unui bilet la „Cold War” este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 10 martie, tot de la ora 18, la Cinematograful „București” va fi difuzat filmul românesc „Distanța dintre mine și mine”. Regia este semnată de Mona Nicoară și Dana Bunescu.

Cu o reputație de femeie fatală, băutoare și fumătoare, poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian a avut cu ce să se lupte: după ce în anii fascismului în România s-a refugiat în ilegalismul comunist, a devenit simultan complice și problematică pentru noul instalat regim stalinist, ca apoi să intre în conflict direct cu regimul Ceaușescu, terminând într-un exil nedorit în 1985, în urma uciderii dizidentului Gheorghe Ursu.

Film despre credințe, artă și putere, „Distanța dintre mine și mine” explorează distanțele dintre memoria personală și arhiva oficială, dintre realitatea noastră actuală și ficțiunile pe care le construim despre trecut.

Gândurile Ninei în timpul ultimului ei an de viață sunt confruntate cu o bogată arhivă de filme, muzică, poezie, apariții de televiziune, întregistrări private inedite și documente de urmărire de la Securitate.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA