EcoMoto 930×122

cinema bucurești

FILM ANTOLOGIC INTERZIS DE CEAUȘESCU, LA CINEMA „BUCUREȘTI”

Film antologic interzis de Ceaușescu, la Cinema „București”.

Citiți și: Pitești. Proiecții speciale la Cinema „București”

Dumincă, 19 august 2018, la cinematograful ,,Bucureşti” din centrul Piteştiului veţi putea viziona două filme: „De ce trag clopotele, Mitică?” și „Dovlatov”.

De la ora 18, va fi proiectat antologicul film „De ce trag clopotele, Mitică?”, realizat în 1981, în regia lui Lucian Pintilie.

Citiți și: Pitești. E gratis!

Pelicula are la bază un scenariu alcătuit din mai multe texte scrise de Ion Luca Caragiale, cel mai important fiind piesa „D’ale carnavalului”. Filmul a fost interzis din ordinul personal al lui Nicolae Ceaușescu și difuzat după 1990.

În distribuție, mari actori: Victor Rebengiuc (Pampon), Mariana Mihuț (Mița), Petre Gheorghiu (Crăcănel), Tora Vasilescu (Didina), Gheorghe Dinică (Nae), Mircea Diaconu (Iordache), Florin Zamfirescu (Catindatul) și Ștefan Iordache (Mitică).

Prețul unui bilet este de 6 lei.

Tot duminică, de la ora 20, va fi proiectat filmul „Dovlatov”. Regia este semnată de Aleksey German, în rolurile principale jucând actorii Milan Maric, Danila Kozlovsky, Helena Sujecka și Artur Beschastny.

Filmul urmărește șase zile din viața renumitului scriitor înzestrat cu un simț al umorului ușor satiric Sergei Dovlatov, a cărui viziune depășea constrângerile Rusiei Sovietice din anii ’70.

Împreună cu poetul și prietenul său Iosif Brodsky, Dovlatov a luptat pentru menținerea talentului și integrității sale, fiind martor, în același timp, la suprimarea celorlalți colegi de breaslă de către un sistem puternic, de neclintit, de care va scăpa ulterior odată cu emigrarea în Statele Unite ale Americii, în New York.

Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90