SMART KIDS 930X122

cinema bucurești

FILM DE COLECȚIE LA CINEMATOGRAFUL „BUCUREȘTI”

Sâmbătă, 24 august 2019, de la ora 18, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul american „Marele Gatsby” („The Great Gatsby”). Regia îi aparține lui Baz Luhrmann, în rolurile principale jucând  Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan și Tobey Maguire.

Citiți și: Pitești. Proiecții speciale la Cinema „București”

Filmul este o ecranizare a celebrului roman „Marele Gatsby”, de F. Scott Fitzgerald. În adaptarea sa, regizorul îmbină vizualul și sunetul, oglindind epoca petrecerilor din perioada jazzului, descrisă de Fitzgerald într-o manieră relevantă zilelor noastre.

Citiți și: Pitești. E gratis!

Leonardo DiCaprio joacă rolul lui Gatsby. „Marele Gatsby” urmărește povestea scriitorului în devenire Nick Carraway, care pleacă la New York în primăvara anului 1922, o epocă a decăderii valorilor, a jazzului, a regilor contrabandei și a înfloririi bursei.

În căutarea visului american, Nick ajunge să locuiască vizavi de petrecărețul milionar misterios Jay Gatsby. Nick intră în lumea celor bogați, a iluziilor, iubirilor și decepțiilor lor. Nick, ca un observator al lumii noi în care a pătruns, scrie o poveste despre dragostea neîmplinită, visuri nemuritoare și tragedie și pune o oglindă în fața lumii noastre moderne și a greutăților sale.

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 25 august, tot de la ora 18, la Cinematograful „București” va fi proiectat filmul românesc „Lupu”. Regia îi aparține lui Bogdan Mustață, rolurile principale fiind interpretate de Mihai Vasilescu și Ada Condeescu.

Ce se poate întâmpla în mintea unui adolescent de 16 ani când se îndrăgostește pentru prima dată? Lupu trăiește cea mai stranie vară din viața sa. Mama lui are un nou iubit, fata care se lipește de el pe holurile întunecate ale blocului e posibil să nu existe și tatăl mort îi cere ajutorul din camera alăturată.

Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. Biletele pot fi achizionate și online, de pe platforma www.bilete.ro.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90