930 x122 grota rece

cinema bucurești

FILM DE EXCEPȚIE LA CINEMA „BUCUREȘTI”

Film de excepție la Cinema „București”. Sâmbătă, 14 decembrie 2019, de la ora 18, la Cinematograful de artă „București” din Pitești va fi difuzat filmul „Poștașul” („The Postman”). Regia îi aparține lui Kevin Costner, în rolurile principale jucând Kevin Costner și Will Patton.

Citiți și: Pitești. Proiecții speciale la Cinema „București”

Acțiunea se petrece într-un viitor foarte apropiat. În urma unui război nuclear, America este devastată, transformându-se într-un enorm deșert populat cu câteva orașe decadente, în care tot felul de guverne totalitare fac legea. Un vagabond (Kevin Kostner) care încearcă să câștige o pâine ca actor ambulant interpretând partituri shakesperiene este capturat de o mișcare fundamentalistă condusă de generalul Bethlehem, un dictator în genul lui Hitler, și aruncat într-un lagăr de concentrare.

Citiți și: Pitești. E gratis!

După ce reușește să evadeze, actorul dă peste o mașină abandonată a Poștei Americane. Din acel moment, el devine Poștașul (The Postman), un alt om, care începe să le trimită scrisori americanilor datate cu până la 15 ani în urmă, când SUA încă era mama democrației.

The Postman descoperă că toți destinatarii îi acceptă minciunile, pentru că doresc să creadă că țara lor a revenit la normalitate. Ceea ce părea o joacă se îndreaptă treptat spre o revoluție. În câteva luni, The Postman va face prozeliți și va deveni o figură mitică pentru americani. După ce maleficul general Bethlehem îi ia prizoniera iubită, el este hotărât să-l distrugă pe acesta și pe soldații lui, capabili de orice atrocități, și să reîntroneze Visul American.

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 15 decembrie, tot de la ora 18, la Cinematograful „București” va fi redifuzat, la cererea publicului, filmul românesc „Maria, Regina României”. Regia este semnată de Alexis Sweet Cahill, rolurile principale fiind interpretate de Roxana Lupu, Daniel Plier și Adrian Titieni.

Un film cât o istorie, o poveste bazată pe fapte reale, care are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Regăsim o Românie devastată de Primul Război Mondial. Măcinată de boală, ținută captivă foametei și deznădejdei, soarta politică a țării este pe muchie de cuțit.

În primăvara anului 1919, Regina Maria pleacă la Conferința de Pace de la Paris să-i înfrunte pe cei mai puternici lideri ai lumii și să lupte pentru o Românie Mare.

Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. Biletele pot fi achiziționate și online, de pe platforma www.bilete.ro.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA