New Profesional Consult 930 x 122

amadeus

FILM DE OSCAR LA CINEMA “BUCUREȘTI”

Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, de la ora 18, la Cinematograful de artă „București” va fi difuzat celebrul film american „Amadeus”, realizat în 1984. Regia îi aparține lui Milos Forman, în rolurile principale jucând F. Murray Abraham și Tom Hulce.

Citiți și: Pitești. Proiecții speciale la Cinema „București”

„Amadeus” este o dramă care redă ultimii ani de viață ai renumitului compozitor Wolfgang Amadeus Mozart. Acțiunea se desfășoară la sfârșitul secolului al XVIII-lea, cu precădere în Viena.

Filmul a fost făcut pentru ecran larg, motivarea dramaturgică a regizorului fiind aceea de a scoate în evidență decorul elaborat și realist, lucru pentru care a și primit Oscar. De altfel, filmul a câștigat mai multe Oscaruri și alte zeci de premii.

Citiți și: Pitești. E gratis!

Mediul este un bun mod de a caracteriza un personaj, numeroasele sindrofii la care Mozart participa atribuindu-i acestuia reputația de petrecăreț.

Coloana sonoră, multiplu premiată, este în mare parte alcătuită din muzica lui Mozart.

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Ținând cont de interesul publicului piteștean, duminică, 10 noiembrie, tot de la ora 18, la Cinematograful „București” va fi redifuzat filmul românesc „Între chin și amin”.

Vă reamintim că este un film produs și regizat de Toma Enache, rolurile principale fiind interpretate de Constantin Cotimanis, Vali V. Popescu, Ana Pârvu, Ciprian Nicula, Ioachim Ciobanu, Launețiu Stan și Kira Hagi, cu participarea extraordinară a actorilor Ion Dichiseanu și Cezara Dafinescu.

Este primul film artistic care apare pe marile ecrane inspirat din atrocitățile „Experimentului Pitești”.

Filmul spune povestea unui tânăr compozitor, Tase Caraman, proaspăt logodit, care ajunge în iadul reeducării de la închisoarea Piteşti. Teribilul experiment este condus de temutul comandant Ciumău. Prin credinţă, supravieţuiește torturilor şi compune în minte o „Odă lui Dumnezeu”. Muzica o va salva, într-un final fericit, pe logodnica lui, Lia.

Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. Biletele pot fi achiziționate și online, de pe platforma www.bilete.ro.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90