NOR CURIER 930X122

cinema bucurești

FILM MEMORABIL LA CINEMATOGRAFUL ,,BUCUREŞTI”

Film memorabil la cinematograful ,,Bucureşti”. În weekend-ul 11-12 august 2018, la cinematograful ,,Bucureşti” din centrul Piteştiului veţi putea viziona filmele „N-ai fost niciodată aici” și „Reconstituirea”.

Citiți și: Pitești. Proiecții speciale la Cinema „București”

Sâmbătă, 11 august, de la ora 18, va rula thriller-ul „You were never really here” („N-ai fost niciodată aici”), cu Joaquin Phoenix, deţinător a două premii la Cannes 2017 pentru ,,Cel mai bun actor” și ,,Cel mai bun scenariu”.

Citiți și: Pitești. E gratis!

Filmul spune povestea unei adolescente disperate, pentru care un ofițer al legii se aventurează într-o misiune de salvare. Prețul unui bilet este de 8 lei.

Duminică, 12 august, tot de la ora 18, veţi putea viziona filmul românesc „Reconstituirea”. Pentru sfârșitul acestei săptămâni a fost ales un film semnat de Lucian Pintilie (1933-2018) – foto – nu doar pentru că este unul dintre cei mai mari regizori de teatru și film din România, ci și pentru că a dispărut dintre noi doar cu câteva zile înainte de reînființarea cinematografului „București”.

Filmul spune povestea reconstituirii unui banal incident, o bătaie între doi tineri, reconstituire întreprinsă de Miliție, care se transformă într-o crimă. Realizat în alb-negru, filmul a avut premiera pe 5 ianuarie 1970, în București, însă a fost interzis la scurt timp după aceea. Pelicula a fost redifuzată abia în 1990.

Este primul film, ca operă de artă, care în ton ironic, malițios și cinic ne introduce în infernul moral și spiritual românesc, în labirintul bășcăliei, varianta specific românească și degradată a spiritului balcanic.

Printre actorii din distribuţie se numără George Mihăiță, Vladimir Găitan, George Constantin, Emil Botta, Ernest Maftei, Ileana Popovici și Ștefan Moisescu. Prețul unui bilet la „Reconstituirea” este de 6 lei.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90