930×122 POSADA 5

cinema bucurești

FILM ROMÂNESC ASTĂZI LA CINEMA „BUCUREȘTI”

Astăzi, de la ora 18, la Cinematograful de artă „București” va fi difuzat filmul românesc „Despre oameni și melci”.  Regia îi aparține lui Tudor Giurgiu, în rolurile principale jucând Monica Bârlădeanu și Andi Vasluianu.

Citiți și: „Colectiv”, documentarul cu cele mai multe distincții, în premieră, la Cinematograful „București”

Filmul are la bază o situație reală, de la ARO. Suntem în 1992, în Câmpulung Muscel. Fabrica de mașini ARO a dat faliment și urmează să fie privatizată într-o săptămână.

Va fi cumpărată de o companie franceză, care intenționează să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre cei 3.000 de muncitori pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 își vor păstra locul de muncă. George Petrescu, liderul de sindicat (soțul Anei, tatăl lui Viorel), trăiește cu o sumă modică lunară, la fel ca toți ceilalți muncitori din oraș.

Citiți și: „Dama de cupă” și „Cei care plătesc cu viațaʼ” – filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

Neputând să doarmă, într-o noapte, vede o reclamă la televizor despre o bancă de spermă care plătește 50 de dolari pentru fiecare donație. Așa îi vine ideea nebunească de a salva fabrica și locurile de muncă ale colegilor săi. Dacă 1.000 dintre muncitori își vând sperma timp de o săptămână, ar putea strânge suficienți bani pentru a salva fabrica de la faliment. Așa ar putea să dea din nou drumul la producție și toată lumea ar avea din nou de lucru…

Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. Biletele pot fi achizionate și online, de pe platforma www.bilete.ro.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3