Donaris 930 x 122

cinema bucurești

FILME DE COLECȚIE LA CINEMA “BUCUREȘTI”

Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, de la ora 18, la Cinematograful de artă „București” va fi difuzat celebrul film american „Pe aripile vântului”, realizat în 1939. Regia îi aparține lui Victor Fleming. Rolurile principale sunt interpretate de Clark Gable și Vivien Leigh.

Citiți și: Pitești. Proiecții speciale la Cinema „București”

Filmul care a schimbat pentru totdeauna istoria cinematografică a Hollywood-ului, „Pe aripile vintului” este ecranizarea romanului cu același nume semnat de Margaret Mitchell. Câștigător a 9 premii Oscar, filmul a marcat generații întregi de cinefili.

Citiți și: Pitești. E gratis!

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 3 noiembrie 2019, tot de la ora 18, la Cinematograful „București” va rula filmul românesc „Cuibul de viespi”. Regia îi aparține lui Horea Popescu, în rolurile principale jucând Ovidiu Iuliu Moldovan, Coca Andronescu și Tamara Buciuceanu. “Doresc ca prin acest film să aducem un omagiu marii actrițe Tamara Buciuceanu-Botez, recent dispărută”, afirmă managerul cinematografului, Jean Dumitrașcu.

„Gaițele”, comedia sarcastică a dramaturgului piteștean Al. Kirițescu, a făcut o carieră pe care puțini i-o prevesteau. Revenind la titlul original al piesei de teatru, scenaristul și regizorul Horea Popescu a avut fericita inițiativă a ecranizării piesei.

Acțiunea se petrece în 1936, un timp în care Bucureștiul a fost cunoscut ca „Parisul Estului”. Cele trei surori Duduleanu, dintr-o familie de comercianți prosperi, își conduc clanul cu mână de fier. Tânărul jurnalist Mircea Aldea intră în acest clan prin căsătoria cu fiica clanului, dar această unire va fi de scurtă durată.

„Cuibul de viespi” este un document și o adaptare stilizată a istoriei României. Plin de satiră verbală și vizuală, filmul redă comicul noii clase sociale a timpului: burghezia (finalul plasat în cripta familiei Duduleanu este de un comic brutal).

Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. Biletele pot fi achiziționate și online, de pe platforma www.bilete.ro.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90