930 x122 grota rece

cinema bucurești

FILME DE EXCEPȚIE LA CINEMA „BUCUREȘTI”

Sâmbătă, 21 decembrie 2019, de la ora 18, la Cinematograful de artă „București” va fi difuzat celebrul film american „Un tramvai numit dorință” („A Streetcar Named Desire”). Realizat în 1951, filmul îl are ca regizor pe Elia Kazan, în rolurile principale jucând Marlon Brando și Vivien Leigh.

Citiți și: Surpriză la final de săptămână pentru piteșteni!

Filmat în New Orleans și inspirat dupa piesa omonimă a mult apreciatului dramaturg Tenesse Williams, filmul este saga lui Blanche DuBois, o femeie fragilă, nevropată chiar, care-și caută cu disperare un loc în această lume despre care să poată spune că-i al ei.

Exilată din orașul natal din cauza sacrilegiului de a fi sedus un băiat de 17 ani, Blanche își face apariția în casa surorii ei, Stella. Cumnatul, Stanley, tipul bărbatului mitocan și interesat numai de latura materială a vieții, nu concepe că Blanche va sta pur și simplu în casa lui, fără să aibă nici o contribuție la cheltuielile casei. Greul îl preia Stella, prinsă fără voia ei la mijloc. Când Mitch, un jucător de cărți, prieten bun al lui Stanley, intră în scenă, Blanche crede că și-a găsit salvatorul. Mitch, la fel de singur și debusolat ca și ea, vede în Blanche întruchiparea rafinamentului și frumuseții feminine. Dar trecutul ei o urmărește și în acest colț de lume…

Citiți și: Premieră în Pitești!

Actrița Vivien Leigh a avut ulterior probleme din cauza acestui rol: suferind de dublă personalitate și în viața reală, ea s-a detașat cu greu de personalitatea Blanchei DuBois, împrumutată din film.

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 22 decembrie 2019, tot de la ora 18, la Cinematograful „București” va rula filmul românesc „A fost sau n-a fost?”. Nu a fost ales întâmplător, ci pentru a marca 30 de ani de la revoluție/lovitură de stat/evenimentele din decembrie 1989. Regia îi aparține lui Corneliu Porumboiu, rolurile principale fiind interpretate de Teodor Corban, Mircea Andreescu și Ion Sapdaru. Filmul este parte comedie, parte dramă.

Întreaga ţară a privit în direct la televizor cum mulţimi furioase l-au determinat pe dictatorul Ceauşescu să părăsească Bucureştiul într-un elicopter. Într-un orăşel liniştit de lângă Capitală, la 16 ani de la această dată istorică, Jderescu, patronul unui post TV local, are doi invitaţi cu care împărtăşeşte amintirile gloriei lor de revoluţionari. Unul este Piscoci, un bătrân pensionar. Celălalt, Mănescu, este un profesor de istorie care tocmai şi-a plătit datoriile pe băutură cu întreg salariul. Alături de Piscoci şi Mănescu, Jderescu vrea să răspundă la o întrebare care de 16 ani nu-şi găseşte răspunsul: a fost sau n-a fost revoluţie în oraşul lor?

Împreună îşi vor aminti ziua în care au ieşit în piaţa oraşului strigând „Jos Ceauşescu!”. Dar telespectatorii sună pentru a-i contesta pe „eroi”, care poate că au băut într-un bar sau se pregăteau de Crăciun mai degrabă decât să fi ieşit pe străzi ca revoluţionari.

Construit dintr-o serie de episoade aproape burleşti care ne familiarizează cu cele trei personaje principale, această comedie tristă creşte şi culminează cu una dintre cele mai bune scene din cinematografia românească: un talk-show de la o televiziune de neprofesionişti turnat în timp real.

Filmul este câştigător al trofeului Camera d’Or, al premiului Label Europa Cinema la Cannes 2006 și a trei premii la TIFF 2006: Cel mai bun film din competiţie, Cel mai bun film din cadrul Zilelor Filmului Românesc şi Premiul publicului.

Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. Biletele pot fi achiziționate și online, de pe platforma www.bilete.ro.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti
Pizza Sapori Italia 570 90