930×122 POSADA 5

cinema bucurești

FILME DRAMATICE LA CINEMATOGRAFUL “BUCUREȘTI”

Sâmbătă, 1 februarie 2020, de la ora 18, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „Menocchio”. Regia îi aparține lui Alberto Fasulo, în rolul principal jucând Marcello Martini. Filmul este o dramă istorică.

Citiți și: „Colectiv”, documentarul cu cele mai multe distincții, în premieră, la Cinematograful „București”

„Menocchio” prezintă povestea adevărată a omului de rând față în față cu puterea în Italia secolului al XVI-lea. În zilele întunecate ale Bisericii Romano-Catolice, un simplu morar este acuzat de erezie când pune omul de rând pe același palier cu nobilimea și cu însuși Papa.

Citiți și: „Dama de cupă” și „Cei care plătesc cu viațaʼ” – filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

„Menocchio” a avut premiera în România pe 6 decembrie 2019.

Prețul unui bilet la „Menocchio” este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 2 februarie 2020, tot de la ora 18, la Cinematograful „București” va fi difuzat filmul românesc „Examen”. Regia este semnată de Titus Muntean. Rolurile principale sunt interpretate de maestrul Gheorghe Dinică, Clara Vodă și Marius Stănescu. Filmul este o dramă.

Pentru a-și sustine examenul de absolvire, o studentă la regie și un coleg de la operatorie pregătesc un reportaj despre un caz real din anii ’70, când un taximetrist a fost acuzat pe nedrept de o crimă și încarcerat timp de câțiva ani până la descoperirea adevăratului criminal. După eliberare, el a început o anchetă pe cont propriu.

Prețul unui bilet la „Examen” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

555×222  MAIA

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3