New Profesional Consult 930 x 122

cinema bucurești

FILMELE WEEKEND-ULUI LA CINEMA ”BUCUREȘTI”

Filmele weekend-ului la Cinema ”București”. Sâmbătă, 25 mai 2019, de la ora 18, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul islandez „Arctic”. Regia îi aparține lui Joe Penna, în rolul principal jucând Mads Mikkelsen.

Citiți și: Pitești. Proiecții speciale la Cinema „București”

Naufragiat în pustietatea arctică, Overgård (Mads Mikkelsen) este pe punctul de a fi salvat după lungi așteptări. În urma unui tragic accident, însă, ocazia salvării este pierdută. Bărbatul trebuie acum să decidă dacă își va aștepta sfârșitul în relativa siguranță a taberei în care se află sau va încerca să se salveze pornind într-o cursă mortală prin necunoscutul înghețat.

Citiți și: Pitești. E gratis!

Prețul unui bilet la „Arctic” este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 26 mai, tot de la ora 18, la Cinema ”București” va fi difuzat filmul românesc „Lumea lui Geo Saizescu”. Regia îi aparține lui Dan Doroftei, rolurile principale fiind interpretate de Dinu Săraru, Sebastian Papaiani, Maia Morgenstern, Mircea Mureșan, Stela Popescu, Ileana Stana Ionescu și Tora Vasilescu.

Documentarul de lungmetraj independent „Lumea lui Geo Saizescu” este o incursiune în fascinanta lume a personajelor de film create şi puse în valoare de marele regizor. Prin intermediul poveştilor spuse de Maia Morgestern, Sebastian Papaiani şi Ileana Stana Ionescu, poţi să te bucuri de ultimul interviu al lui Geo Saizescu, realizat în curtea sa de la Dărăşti Vlaşca, dar şi de momente pline de nostalgie ale comediei autohtone din perioada în care filmul românesc avea o adevărată valoare.

Vei păşi în lumea regizată de marele Saizescu încă din anul său de debut, 1958, atunci când a realizat singura operă cinematografică bazată pe textul maestrului Tudor Arghezi, în care apare şi fiica acestuia, Mitzura Arghezi, alături de Nineta Gusti, Grigore Vasiliu-Birlic şi Ion Lucian.

Prețul unui bilet la „Lumea lui Geo Saizescu” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA