930×122 CUMPANA 5

cinema bucurești

FILMELE WEEKEND-ULUI LA CINEMATOGRAFUL „BUCUREȘTI”

Sâmbătă, 7 decembrie 2019, de la ora 18, la Cinematograful de artă „București” va fi difuzat filmul „Dumnezeu există și numele lui e Petrunija”. Regia îi aparține lui Teona Strugar Mitevska, în rolurile principale jucând Zorica NushevaLabina Mitevska și Stefan Vujisic.

Citiți și: „Colectiv”, documentarul cu cele mai multe distincții, în premieră, la Cinematograful „București”

Filmul este o comedie spumoasă, fiind o coproducție Macedonia, Belgia, Franța, Croația și Slovenia.

În Macedonia, de Bobotează, preotul aruncă o cruce de lemn în râu și bărbații se întrec să o găsească. Bunăstarea și prosperitatea îi sunt garantate celui care o recuperează.

Citiți și: „Dama de cupă” și „Cei care plătesc cu viațaʼ” – filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

Petrunija, o fată simplă dintr-un oraș mic de provincie, se scufundă în apă și reușește să apuce crucea înaintea tuturor celorlalți. Concurenții ei devin furioși, iar implicarea unei femei în ritualul dedicat bărbaților stârnește o mare controversă în comunitate. Însă Petrunija nu renunță. A câștigat crucea și nu va renunța la ea.

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 8 decembrie 2019, tot de la ora 18, la Cinematograful „București” va fi difuzat filmul românesc „Dimineața care nu se va sfârși”. Regia îi aparține lui Ciprian Mega, rolurile principale fiind interpretate de Valeriu AndriuțăOvidiu Crișan și Ela Ionescu.

Emigrația este una dintre cele mai pronunțate probleme cu care se confruntă societatea românească post-comunistă. Cu un scenariu inspirat din viața comunității românești din Cipru, filmul spune o poveste dureroasă, personală, într-un timp în care emigrația, prostituția și suferința sunt exprimate mai degrabă în cifre statistice.

După film, va avea loc o sesiune Q&A, regizorul Ciprian Mega și actrița Ela Ionescu urmând să răspundă întrebărilor publicului piteștean.

Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. Biletele pot fi achiziționate și online, de pe platforma www.bilete.ro.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3