New Profesional Consult 930 x 122

cinematograful bucurești

IMAGINI RARE LA CINEMATOGRAFUL ,,BUCUREŞTI”

Imagini rare la Cinematograful ,,Bucureşti”. În weekend-ul 15-16 septembrie 2018, la Cinematograful „București” din centrul Piteştiului vor fi difuzate filmele „Maria Callas” și „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”.

Citiți și: Pitești. Film în premieră, bazat pe „un controversat caz real”

Sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 18, veți putea viziona „Maria Callas” (titlul original „Maria by Callas”), în regia lui Tom Volf.

Filmul spune povestea renumitei soprane Maria Callas, considerată cea mai mare cântăreață de operă din a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Citiți și: Film în premieră la Cinematograful „București”

Pelicula include imagini rare din arhiva personală a cântăreței, înregistrări live din concerte, scrisori și detalii intime, povestite chiar de soprană.

La patru decenii de la dispariția ei, filmul o înfățișează pe faimoasa cântăreață așa cum nimeni nu a mai văzut-o până acum.

Prețul unui bilet este de 8 lei.

Duminică, 16 septembrie, tot de la ora 18, va rula lungmetrajul „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”. Regia îi aparține lui Cristian Mungiu, în rolurile principale jucând Anamaria Marinca, Laura Vasiliu și Vlad Ivanov.

Otilia și Gabriela împart aceeași cameră dintr-un cămin studențesc. Ele sunt colege la universitatea dintr-un oraș din România, în timpul ultimilor ani ai regimului comunist.

Otilia închiriază o cameră într-un hotel ieftin. După-masă, ea și Gabriela se vor întâlni cu un anumit domn Bebe: Gabriela este însărcinată, avortul este ilegal și niciuna dintre ele n-a mai trecut prin așa ceva până acum.

Este un film nu doar despre un avort, ci și despre dramele trăite de români în comunism.

„4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat „Amintiri din Epoca de Aur”, din care Cinematograful „București” a prezentat deja primele două părți.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90