New Profesional Consult 930 x 122

casablanca

„ÎNTRE CHIN ȘI AMIN”, DIN NOU LA CINEMA „BUCUREȘTI”

Sâmbătă, 12 octombrie 2019, de la ora 18, la cinematograful de artă „București” va fi difuzat celebrul film american „Casablanca”. Regia îi aparține lui Michael Curtiz, în rolurile principale jucând Humphrey Bogart și Ingrid Bergman.

Citiți și: Pitești. Proiecții speciale la Cinema „București”

Filmul, realizat în 1942, este unul de referință în cinematografia mondială, distins cu trei premii Oscar (pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu și cea mai bună regie) și nominalizat la încă cinci importante categorii (muzica lui Max Steiner, montaj, imagine și interpretare masculină în rol principal și, respectiv, în rol secundar).

Într-un bar din Casablanca, doi foști amanți se reîntâlnesc într-o conjunctură care îi silește să pună pe primul plan nu sentimentele, ci datoria. Este război. Intrarea trupelor germane în Maroc e iminentă. Americanul Rick Blaine a reușit să facă rost de hârtiile necesare pentru ca două persoane să poată lua avionul către Lisabona.

Citiți și: Pitești. E gratis!

Când află că femeia după care încă suferă, Ilsa Lund, este în Casablanca, acum măritată cu un marcant lider ceh, Victor Laszlo, căutat de naziști, Rick rămâne încă o dată fără ea. De data aceasta, el este cel care decide…

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 13 octombrie 2019, tot de la ora 18, la cinematograful „București” va fi redifuzat filmul românesc „Între chin și amin”, ținând cont de interesul publicului piteștean (300 de spectatori la proiecția de gală din weekend-ul trecut).

Este un film produs și regizat de Toma Enache, rolurile principale fiind interpretate de Constantin Cotimanis, Vali V. Popescu, Ana Pârvu, Ciprian Nicula, Ioachim Ciobanu, Launețiu Stan și Kira Hagi, cu participarea extraordinară a actorilor Ion Dichiseanu și Cezara Dafinescu.

Precizăm că este primul film artistic care apare pe marile ecrane inspirat din atrocitățile „Experimentului Pitești”.

Filmul spune povestea unui tânăr compozitor, Tase Caraman, proaspăt logodit, care ajunge în iadul reeducării de la închisoarea Piteşti. Teribilul experiment este condus de temutul comandant Ciumău. Prin credinţă, supravieţuiește torturilor şi compune în minte o „Odă lui Dumnezeu”. Muzica o va salva, într-un final fericit, pe logodnica lui, Lia.

Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. Biletele pot fi achiziționate și online, de pe platforma www.bilete.ro.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90