930X122 MAIA

cinema bucurești

„JOKER” LA CINEMA BUCUREȘTI

Sâmbătă, 29 februarie 2020, de la ora 18, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „La Graniță”. Regia îi aparține lui Ali Abbasi, în rolurile principale jucând Eva Melander, Eero Milonoff,  Viktor Åkerblom și Rakel Wärmländer. Filmul este un thriller romantic.

Citiți și: Film în premieră, inspirat din fapte reale, la Cinematograful „București”

Tina, un ofițer de vamă de o eficacitate incredibilă, este recunoscută pentru simțul ei infailibil. Practic, e ca și cum ar mirosi vina ori intențiile ascunse.

Citiți și: Actorii Mihai Călin şi Diana Cavallioti, în dialog cu publicul piteştean

Însă când Vore, un tip suspect, trece prin fața ei, capacitățile sale sunt puse la încercare pentru prima dată. Tina știe că Vore ascunde ceva, dar nu poate identifica ce anume. Mai rău, simte și o atracție bizară față de el. În timp ce dezvoltă o relație specială cu acesta, Tina își descoperă, în sfârșit, adevărata identitate.

La fel ca Vore, nu aparține acestei lumi. Întreaga sa existență s-a bazat pe o minciună, iar ea este nevoită să aleagă acum: să continue să trăiască în impostură sau să îmbrățișeze revelațiile terifiante ale lui Vore.

Prețul unui bilet la filmul „La Graniță” este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 1 martie 2020, tot de la ora 18, la Cinematograful „București”, va fi difuzat excepționalul film „Joker”. Regia este semnată de Todd Phillips. Celebrii Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Marc Maron și Zazie Beetz joacă în acest film de referință pentru cinematografia mondială.

Filmul își concentrează acțiunea în jurul unuia dintre cele mai controversate personaje negative din universul DC. Cu o viziune amplă și complexă, Phillips explorează traiectoria lui Arthur Fleck (Phoenix), un individ ignorat de societate, cu o personalitate imprevizibilă și fascinantă, care nu poate fi inclus în niciun stereotip. Ce se obține este un studiu de personaj disprețuit de societate, care devine nu doar un sumbru caz social, ci și o poveste moralizatoare.

Robert de Niro apare în rolul unei gazde de talk-show, care îl face pe Joker să își piardă mințile.

Apărut recent, în 2019, „Joker” este un film extrem de premiat până la acest moment: în 2019 la Veneția – două premii (Leul de aur – Todd Phillips, respectiv cea mai bună coloană sonoră – Hildur Guðnadóttir), în 2020 la Globul de Aur – alte două premii (cel mai bun actor de dramă – Joaquin Phoenix, respectiv cea mai bună coloană sonoră) și tot în acest an la Oscar – 17 nominalizări și două premii (cel mai bun actor în rol principal – Joaquin Phoenix și cea mai bună coloană sonoră).

Prețul unui bilet la „Joker” este de 10 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90