930×122 CUMPANA 5

cinema bucurești

KIRA HAGI VINE LA CINEMA „BUCUREȘTI”

Sâmbătă, 5 octombrie 2019, de la ora 18, la cinematograful piteștean de artă „București” va fi difuzat celebrul film american „Splendoare în iarbă” (titlul original: „Splendor in the Grass”).  Regia îi aparține lui Elia Kazan, în rolurile principale jucând Natalie Wood și Warren Beatty.

Citiți și: „Colectiv”, documentarul cu cele mai multe distincții, în premieră, la Cinematograful „București”

Filmul, realizat în 1961, spune povestea lui Deanie Loomis, o adolescentă frumoasă și sensibilă, adorată de familie și comunitate, îndrăgostită de Bud Stamper, a cărui familie bogată și influentă nu acceptă relația dintre cei doi. Lui Bud îi este teamă de tatăl său, care are alte planuri pentru el și care îl sfătuiește să caute alte fete.

Nici părinții lui Deanie nu agreează pasiunea fetei pentru Bud, iar aceasta, simțindu-se respinsă și controlată, are o cădere nervoasă și ajunge să fie internată într-un sanatoriu.

Citiți și: „Dama de cupă” și „Cei care plătesc cu viațaʼ” – filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

În acest timp, Bud merge la universitate, dar fără să aibă rezultatele așteptate de tatăl său, care, în urma marii căderi a Bursei, se sinucide. Liber de constrângeri, Bud își urmează visul propriu și devine fermier, căsătorindu-se cu o tânără  cunoscută în timpul scurtei lui studenții. După doi ani de instituționalizare, Deanie revine în familia sa și merge să îl revadă pe Bud, însă aici își dă seama că timpul a șters pasiunea și a lăsat doar melancolia unei tinereți furtunoase.

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 6 octombrie 2019, tot de la ora 18, la cinematograful „București” va rula filmul românesc „Între chin și amin”. Este un film produs și regizat de Toma Enache, rolurile principale fiind interpretate de Kira Hagi (fiica lui Gheorghe Hagi), Constantin Cotimanis, Vali Popescu, Ana Pârvu și Ciprian Nicula. Este primul film artistic care apare pe marile ecrane inspirat din atrocitățile „Experimentului Pitești”.

Filmul spune povestea unui tânăr compozitor, Tase Caraman, proaspăt logodit, care ajunge în iadul reeducării de la închisoarea comunistă din Piteşti. Teribilul experiment este condus de temutul comandant Ciumău. Prin credinţă, supravieţuiește torturilor şi după eliberare compune o Odă lui Dumnezeu. Muzica o va salva pe logodnica lui, Lia.

După proiecție, va fi organizată o sesiune Q&A (întrebări și răspunsuri) cu publicul, susținută de regizorul Toma Enache și actorii Kira Hagi, Constantin Cotimanis, Vali Popescu, Ana Pârvu și Ciprian Nicula.

Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. Biletele pot fi achiziționate și online, de pe platforma www.bilete.ro. (Sursă foto: Facebook Kira Hagi)

555×222  MAIA

Comentarii

Donaris 570×90