930×122 POSADA 5

cinema bucurești

„MARIA, REGINA ROMÂNIEI”, LA CINEMA „BUCUREȘTI”

„Maria, Regina României”, la Cinema „București”. Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, de la ora 18, la Cinematograful de artă „București” va fi difuzat filmul „Cyrano, mon amour” (titlul original: „Edmond”), realizat în  2018.  Regia îi aparține lui Alexis Michalik, în rolurile principale jucând Thomas Solivéres, Olivier Gourmet, Mathilde Seigner, Tom Leeb și Clémentine Célarié.

Citiți și: „Colectiv”, documentarul cu cele mai multe distincții, în premieră, la Cinematograful „București”

Acțiunea filmului se petrece în decembrie 1897 în Paris. Edmond Rostand nu a împlinit încă treizeci de ani, dar are deja doi copii și o mulţime de griji. Nu a mai scris nimic de doi ani.

Citiți și: „Dama de cupă” și „Cei care plătesc cu viațaʼ” – filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

Disperat, îi propune marelui actor Constant Coquelin o nouă piesă, o comedie eroică, în versuri, pentru stagiunea de sărbători. Edmond începe să scrie această piesă de la care nimeni nu așteaptă mare lucru. Pentru moment, are doar titlul „Cyrano de Bergerac”.

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 17 noiembrie, tot de la ora 18, la Cinematograful „București” va rula filmul românesc „Maria, Regina României”. Regia îi aparține lui Alexis Sweet Cahill, rolurile principale fiind interpretate de Roxana Lupu, Daniel Plier și Adrian Titieni.

Un film cât o istorie, o poveste bazată pe fapte reale, care are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Regăsim o Românie devastată de Primul Război Mondial. Măcinată de boală, ținută captivă foametei și deznădejdei, soarta politică a țării este pe muchie de cuțit.

În primăvara anului 1919, Regina Maria pleacă la Conferința de Pace de la Paris să-i înfrunte pe cei mai puternici lideri ai lumii și să lupte pentru o Românie Mare.

Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. Biletele pot fi achiziționate și online, de pe platforma www.bilete.ro.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3