Donaris 930 x 122

cinema bucurești

„N-AI FOST NICIODATĂ AICI” ŞI E „PERICOLOSO SPORGERSI” – FILMELE ACESTUI WEEK-END LA CINEMA BUCUREŞTI

Sâmbătă, 19 septembrie 2020, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „N-ai fost niciodată aici”, cu Joaquin Phoenix, în regia lui Lynne Ramsay, un film cu două premii la Cannes  – pentru cel mai bun actor și pentru cel mai bun scenariu.

Citiți și: Film în premieră, inspirat din fapte reale, la Cinematograful „București”

Filmul spune povestea unei  adolescente dispărute, în care un ofițer al legii brutal se aventurează într-o misiune de salvare. Puterea, corupția și răzbunarea dezlănțuiesc o furtună de violență care pot să conducă la trezirea sa.

Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Citiți și: Actorii Mihai Călin şi Diana Cavallioti, în dialog cu publicul piteştean

Duminică, 20 septembrie 2020, de la ora 18.00, difuzăm la Cinematograful „București” filmul românesc „E pericoloso sporgersi”. Regia îi aparține lui Nae Caranfil, în rolurile principale jucând George Alexandru și Nathalie Bonnifay.

Filmul prezintă trei viziuni ale aceleiași povești, văzută de fiecare dată de un alt personaj – doi bărbați și o femeie – cu frustrarea sexuală drept numitor comun. Într-un orășel de provincie de la granița cu Iugoslavia, o trupă de teatru vine în turneu. Cristina (Nathalie Bonnifay) se visează actriță, se îndrăgostește de actorul Dino (George Alexandru), dar trebuie să se căsătorească cu Horațiu (Marius Stănescu), care face armata în același oraș.

Filmul este conceput în trei părți: Eleva; Actorul; Soldatul. Acesta este filmul care a spart gheața după 1990, aducând nu numai un nume nou printre realizatorii de film, ci și un suflu modern, plin de inventivitate și nerv. Tânărul regizor își compune subiectul filmic din trei povești cu destine ce ajung să se întretaie. Premiul ACIN pentru debut și scenariu, Marele Premiu al festivalului de la film de la Bratislava, Premiul Special al Juriului la festivalul de film de la „La Baule”, Premiul Criticii ”Michel Perez” la festivalul de film de la Montpellier, fiind totodată selecționat la festivalul de la Cannes, secțiunea „Quinzaine des realisaturs”.

Prețul unui bilet la „E pericoloso sporgersi” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Reamintim că, pe durata filmelor, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.

[555x222px]CirculEspinol_epitesti

Comentarii

570 pe 90 Costache