New Profesional Consult 930 x 122

cinema bucurești

„PASOLINI” ŞI „ANA”, FILMELE WEEKEND-ULUI LA CINEMA „BUCUREŞTI”

„Pasolini” și „Ana”, filmele weekend-ului la cinema ,,Bucureşti”. În weekend-ul 3-4 noiembrie, la cinematograful ,,Bucureşti” din centrul Piteştiului, vor rula filmele „Pasolini” și „Ana”.

Citiți și: Pitești. Proiecții speciale la Cinema „București”

Astfel, sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 18, va fi difuzat filmul „Pasolini”, în regia lui Abel Ferrara. În rolurile principale: Willem Dafoe, Maria de Medeiros, Riccardo Scamarcio și Giada Colagrande.

Citiți și: Pitești. E gratis!

Filmul spune povestea ultimei zi din viața marelui poet și cineast italian Pier Paolo Pasolini. În noaptea de 2 noiembrie 1975, Pasolini a fost ucis într-un cartier din Roma. Ultima zi din viață artistul și-a petrecut-o împreună cu mama sa, apoi cu cel mai drag prieten al său, iar pe seară a ieșit cu mașina sa Alfa Romeo în căutarea aventurii. Spre dimineață, Pasolini a fost găsit mort pe o plajă din Ostia, la periferia orașului. În acest film, amestec de real și imaginar, Abel Ferrara reface ultima zi din viața celebrului cineast. Prețul unui bilet este de 8 lei.

Duminică, 4 noiembrie, tot de la ora 18, puteţi viziona producţia „Ana”, în regia lui Visarion Alexa. În rolurile principale: Răzvan Vasilescu, Cristina Drăghici și Mircea Albulescu.

Filmul „Ana” spune povestea unui bărbat în pragul batrâneții, a unei tinere ajunsă printr-o întâmplare o nefericită prostituată în Italia și a unui adolescent, încercati de viață și care reușesc să comunice, susținuți în dialogul lor de legenda Meșterului Manole. Realitatea și ficțiunea construiesc o stare specială în care trecutul, prezentul și viitorul le invadează simultan existența.

Într-un loc al așteptării, pe malul unui lac, cei trei își intersectează amintirile în tensiunea grotescă a prezentului. Erotismul și poetica acestui film sugerează stresant și periculos lipsa de șansă a trei generații. Singura lumină poate fi inițierea și înălțarea bisericii în sufletul lor. Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3