930×122 CAPRA 5

cinema bucurești

POVEȘTI TULBURĂTOARE LA CINEMA „BUCUREȘTI”

Cinematograful de artă „București” din centrul Piteștiului vă așteaptă în weekend cu două coproducții.

Citiți și: „Colectiv”, documentarul cu cele mai multe distincții, în premieră, la Cinematograful „București”

Sâmbătă, 3 august 2019, de la ora 18, va fi proiectat filmul „Foxtrot”. Regia îi aparține lui Samuel Maoz, în rolurile principale jucând Lior Ashkenazi, Sarah Adler, Yonaton Shiray și Shira Haas.

„Foxtrot”, o coproducție Israel, Elveția, Germania și Franța, este povestea unui tată îndurerat, care trăiește circumstanțele absurde din jurul morții fiului său. Michael și Dafna se confruntă cu o durere înfricoșătoare când oficialii armatei sosesc în casa lor pentru a le anunța moartea fiului lor, Jonathan.

Citiți și: „Dama de cupă” și „Cei care plătesc cu viațaʼ” – filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

Michael devine din ce în ce mai frustrat de doliul excesiv al rudelor și de încurajările seci ale birocraților. În timp ce soția lui sedată se odihnește, Michael este într-un vârtej de furie, doar pentru a experimenta ulterior una dintre răsturnările enigmatice ale vieții, turnură care nu poate fi rivalizată decât de experiențele militare suprarealiste ale fiului său.

„Foxtrot” examinează atât puterea, cât și absurditatea serviciului militar din mai multe puncte de vedere, fiind o poveste puternică despre nebunia războiului și urmările sale iminente.

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 4 august, tot de la ora 18, sunteți invitați să vizionați filmul „SAF”. Regia este semnată de Ali Vatansever. Rolurile prinicipale sunt interpretate de Erol Afsin, Saadet Aksoy și Onur Buldu.

„SAF”, o coproducție Turcia, Germania și România, prezintă viața din districtul Fikirtepe din Istanbul. Transformarea urbană distruge comunitățile sărace, iar refugiații sirieni se adăpostesc în clădiri abandonate.

Kamil și soția lui, Remziye, riscă să își piardă casa. Rămas fără un loc de muncă, Kamil este nevoit să accepte, în secret, să lucreze pe un șantier. Pe lângă faptul că astfel îi ia locul de muncă unui refugiat sirian, angajatorul lui este chiar compania care distruge zona în care locuiește.

Oprimarea și anxietatea – atât în cartier, unde se teme să nu fie descoperit, cât și la lucru, unde a acceptat salariul mic pe care îl primesc refugiații – îl schimbă treptat. Când Kamil dispare din senin, soția lui trebuie să se confrunte cu consecințele faptelor lui, care nu par să corespundă cu omul pe care îl cunoștea ea. Dar Remziye refuză să cedeze.

Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Biletele pot fi achizionate și on-line, de pe platforma www.bilete.ro.

Supernova_2022_christmas_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3