930X122 MAIA

cinema bucurești

SEARĂ DE FILM ROMÂNESC ÎN PITEȘTI

Seară de film românesc în Pitești. Astăzi, la cinematograful ”București”, așa cum ne-am obișnuit în fiecare duminică, va rula un film românesc.

Citiți și: Pitești. Proiecții speciale la Cinema „București”

Astfel, de la ora 18, veți putea urmări „Nunta mută”, în regia lui Horațiu Mălăele. În rolurile principale joacă actorii Meda Andreea Victor și Alexandru Potocean. Filmul „Nunta mută” este bazat pe o întâmplare adevărată, petrecută într-un sat românesc în anul 1953.

La o nuntă din 5 martie 1953 participă câteva zeci de oameni, atunci când primarul satului anunță moartea lui Stalin și declararea de doliu internațional de șapte zile. Socrul mic nu este de acord cu oprirea nunții, pentru că el nu vrea ca toate mâncărurile să i se strice și nu vrea să-și trimită invitații acasă. Lui îi vine ideea de a „căptuși” această nuntă și de a o muta în interiorul casei, pe care o „zidește” bine de tot cu scânduri la geamuri.

Citiți și: Pitești. E gratis!

Pe măsură ce invitații beau și se simt bine, ei uită de jurământul de tăcere pe care l-au făcut, moment în care „nunta mută” devine o adevărată petrecere în toată regula. La apogeul petrecerii, turela unui tanc sovietic intră în casă, toți bărbații sunt deportați, iar mireasa își revede soțul abia peste 13 ani, când este eliberat.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3