Donaris 930 x 122

cinema bucurești

„VÂNĂTOARE DE SECURIȘTI” LA CINEMA ,,BUCUREŞTI”

„Vânătoare de securiști” la Cinema ,,Bucureşti”. În weekend-ul 29-30 septembrie 2018, la Cinematograful ,,Bucureşti” din centrul Piteştiului veţi putea viziona filmele „Ce știi tu despre mine” și „Fals tratat de mântuirea sufletului”.

Citiți și: Pitești. Proiecții speciale la Cinema „București”

Sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 18, va fi difuzat filmul „Ce știi tu despre mine” (titlul original: „Sage femme”). Regia îi aparține lui Martin Provost, în rolurile principale jucând Catherine Deneuve, Catherine Frot, Olivier Gourmet, Quentin Dolmaire și Mylène Demongeot.

Filmul spune povestea unei moașe, Claire, care duce o viaţă destul de monotonă, între turele încordate de la spital. Ea ajunge să lege o prietenie deloc aşteptată cu Béatrice, fosta iubită libertină a tatălui său decedat. Deşi cu temperamente opuse, cele două femei vor ajunge să se bazeze una pe cealaltă, după ce Béatrice anunţă că are cancer în fază terminală. Prețul unui bilet este de 8 lei.

Citiți și: Pitești. E gratis!

Duminică, 30 septembrie, tot de la ora 18, va rula filmul românesc „Fals tratat de mântuirea sufletului”, în regia lui Nicolae Mărgineanu. În rolurile principale: Ioan Andrei Ionescu, Bogdan Nechifor, Remus Marginean, Maria Ploae, Valentin Uritescu, Cornelia Bloos, Alexandru Georgescu și Mioara Ifrim.

Filmul spune povestea lui Toma, inspector la Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității. „Învățătura” pe care i-o transmite Toma celui mai tânăr „ucenic” al său este una a răzbunării și amenințărilor, sperând să facă din acest tânăr un „vânător de securiști”. Dar Radu, care nu a trăit pe vremea comunismului, îl pune la îndoială ori de câte ori are ocazia.

Este momentul în care echipa Radu-Toma ia contact cu un dosar care pare să aducă în prim-plan nu numai colaborarea cu Securitatea a unei fețe bisericești (părintele Iustin), dar chiar și un act criminal. În 1988, un tânăr student trecut la monahism a comis un act de suicid. Toma este convins ca bătrânul călugăr este implicat în sinuciderea novicelui.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3