NOR CURIER 930X122

cinema bucurești

WEEKEND CU FILME ROMÂNEȘTI LA CINEMA ”BUCUREȘTI”

Weekend cu filme românești la Cinema ”București”. În weekend-ul 12-13 ianuarie 2019, la Cinematograful „București”, la cererea publicului, vor fi redifuzate două filme românești.

Citiți și: Pitești. Proiecții speciale la Cinema „București”

Astfel, sâmbătă, 12 ianuarie, de la ora 18, va rula „Le concert” („Concertul”).

Citiți și: Pitești. E gratis!

Regizat de Radu Mihăileanu, filmul prezintă povestea lui Andrei Filipov, dirijorul de prestigiu al celei mai mari orchestre din Rusia, considerat un geniu în Occident, care este concediat în timpul erei comuniste, în plină glorie: refuzase să renunțe la toți interpreții săi din orchestră care erau evrei, „jidani și dușmani ai poporului”.

Andrei s-a afundat în băutură și depresie. Acum are 50 de ani și încă lucrează la Bolșoi ca om de serviciu. La un moment dat, în timp ce freca podelele din biroul directorului, Andrei găsește un fax: orchestra Bolșoi este invitată să cânte în Paris. Andrei fură faxul și concepe un plan nebunesc: în două săptămâni își va căuta toți vechii prieteni muzicieni din orchestră, pentru a pleca la Paris. Vor reuși?

Prețul unui bilet la „Concertul” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 13 ianuarie, tot de la ora 18, va fi reluat filmul „Reconstituirea”, regizat de Lucian Pintilie. Filmul spune povestea reconstituirii unui banal incident, o bătaie între doi tineri, întreprinsă de Miliție, care se transformă într-o crimă. Realizat în alb/negru, filmul a avut premiera pe 5 ianuarie 1970, în București, însă a fost interzis la scurt timp după aceea.

Sunt de reținut interpretările de excepție ale actorilor George Mihăiță, Vladimir Găitan, George Constantin, Emil Botta, Ernest Maftei, Ileana Popovici și Ștefan Moisescu – cele mai valoroase din întreaga lor carieră cinematografică.

Filmul a fost redifuzat abia în 1990. Este primul film ca operă de artă care, în ton ironic, malițios, cinic, ne introduce în infernul românesc, moral și spiritual, în labirintul bășcăliei, varianta specific românească și degradată a spiritului balcanic.

Prețul unui bilet la „Reconstituirea” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90