Donaris 930 x 122

china

MONEDE ȘI FOTOGRAFII DIN CHINA LA MUZEUL JUDEȚEAN

Prin parteneriatul asociaţiei ChinaRo cu Muzeul Judeţean Argeş, în Pitești va avea loc vernisajul expoziţiilor „Money in China” şi “Beautiful China”. Sunt expoziţii puse la dispoziţie de Ambasada Republicii Populare Chineze în România și care vor fi găzduite de muzeu pe întreaga perioadă a verii.

Citiți și: Spectacol unic în Lunca Argeșului: Piteștenii, vrăjiți de o explozie de culori nemaivăzută!

Expoziţia „Money in China” – o istorie de 3.000 de ani – cuprinde câteva sute de monede care ilustrează îndelungata istorie de folosire a monedelor chinezeşti, din Neolitic şi până în secolul XX.

Cealaltă expoziţie, “Beautiful China”, este o colecţie de fotografii excepţionale care au fost publicate în reviste de specialitate şi în mass-media chineză, printre care și cunoscutele instituţii de presă Xinhua şi China Daily. Fotografiile imortalizează de la peisaje, localităţi, obiceiuri tradiţionale și zgârie-nori până la instantanee surprinse în cotidian.

Citiți și: Mioveni. Se strâng relațiile economice cu China

Vernisajul se va desfășura în corpul D al muzeului mâine, 3 iulie, de la ora 14. La eveniment şi-a anunţat intenţia de a participa şi Excelenţa Sa, Xu Feihong, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în România.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3