930X122 MAIA

elena nencov

ȚESUTE, CUSUTE, BRODATE: PĂPUȘI TRADIȚIONALE LA MUZEUL GOLEȘTI

Luni, 25 august, la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din Goleşti (Argeș) se va deschide un atelier de meșteșuguri populare, aflat la cea de a patra ediție. Copii de la grădinițe și școli din județ vor învăța cum se confecționează păpușile în tehnica tradițională românescă. Atelierul va fi coordonat de creatoarea populară Elena Nencov, din Curtea de Argeș.

Citiți și: Expoziție impresionantă, vernisată la Muzeul Golești

Tema atelierului constă în cunoaşterea vechiului port românesc, realizându-se tipologia costumului tradiţional din zonele etnografice importante. Păpuşile îmbrăcate astfel vor fi realizate în tehnicile tradiţionale (ţesut, cusut, brodat) şi confecţionate din materiale naturale.

Deschiderea va avea loc la ora 10, în parcul Goleștilor. Organizat de Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din Goleşti, evenimentul face parte din programul educaţional-cultural „Vacanţa de vară… la ţară!” și este inclus în calendarul Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului. Precizăm că atelierul de la Muzeul Golești va rămâne deschis până pe 6 septembrie.

Citiți și: SĂRBĂTOARE LA MUZEUL GOLEȘTI. TRANSPORT GRATUIT

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3