930X122 MAIA

elena nencov

ȚESUTE, CUSUTE, BRODATE: PĂPUȘI TRADIȚIONALE LA MUZEUL GOLEȘTI

Luni, 25 august, la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din Goleşti (Argeș) se va deschide un atelier de meșteșuguri populare, aflat la cea de a patra ediție. Copii de la grădinițe și școli din județ vor învăța cum se confecționează păpușile în tehnica tradițională românescă. Atelierul va fi coordonat de creatoarea populară Elena Nencov, din Curtea de Argeș.

Citiți și: MUZEUL GOLEȘTI CONTRIBUIE LA ÎNZESTRAREA NOULUI MUZEU BRĂTIANU

Tema atelierului constă în cunoaşterea vechiului port românesc, realizându-se tipologia costumului tradiţional din zonele etnografice importante. Păpuşile îmbrăcate astfel vor fi realizate în tehnicile tradiţionale (ţesut, cusut, brodat) şi confecţionate din materiale naturale.

Deschiderea va avea loc la ora 10, în parcul Goleștilor. Organizat de Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din Goleşti, evenimentul face parte din programul educaţional-cultural „Vacanţa de vară… la ţară!” și este inclus în calendarul Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului. Precizăm că atelierul de la Muzeul Golești va rămâne deschis până pe 6 septembrie.

Citiți și: TÂRG DE JUCĂRII LA MUZEUL GOLEȘTI

Supernova_2022_januar_web_bannerji_555x222_ROM

Comentarii

570 X 90 POSADA 3