930×122 CAPRA 5

verificări poliție

Certificatul verde, o măsură sfidată în complexele comerciale din Argeș

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au desfășurat 36 de acţiuni punctuale, dintre care 29 au fost organizate independent de către poliţişti, 6 organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi una cu alte structuri.

Citiți și: Razie pe autostradă! Polițiștii au făcut ,,măcel”

În cadrul acțiunilor au fost verificate peste 2.000 de persoane, 143 de mijloace de transport și 340 de societăți comerciale.

Citiți și: Adolescent plasat în carantină în Ilfov, prins de polițiști la plimbare prin Pitești

În cursul zilei de ieri, 27 octombrie, în urma verificărilor polițiștilor, s-a constatat faptul că, într-un complex comercial de pe raza municipiului Curtea de Argeș, din cele 125 de persoane aflate în interior, 14 nu dețineau certificate verde.

De asemenea, în urma verificărilor, și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au constatat faptul că, la intrarea principală a unui complex comercial din oraș, nu se efectuează controlul privind accesul persoanelor pe baza certificatului verde.

Polițiștii au efectuat un control și la un complex comercial din Câmpulung, după ce reprezentanții acestuia fuseseră instruiți cu privire la respectarea legislației privind prevenirea răspândirii coronavirusului, ocazie cu care au constatat, în urma verificării, prin sondaj, a clienților din interior, cu privire la existența/inexistența certificatului verde, că s-a permis accesul persoanelor care nu dețineau acest certificat.

Cu privire la toate abaterile constatate, a fost înștiințat Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale care se impun față de administratorul societăților.

AMENZI APLICATE DE POLIȚIȘTI

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 216 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.000 de lei, după cum urmează:

204 sancțiuni, în valoare de 7.500 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;

12 sancțiuni, în valoare de 500 de lei, ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare;

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Neamțu Diana spune:

    Bravo lor! E un ochi unde se respectă Constituția României . În baza carei legi, proprietarii acelor centre comerciale sa emita decizii de control prin care sa se solicita documente personale?

  • Eu spune:

    Ne mor oamenii dragi din cauza infectarii cu covid si pe noi ne doare că ne cer o foaie la intrarea in centrul comercial…. Superb!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3