Donaris 930 x 122

evaziune fiscala

Cum a reușit un samsar de mașini din Argeș să fenteze Fiscul cu sute de mii de lei

În ziua de 11 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Citiți și: Când apare permisul auto digital: Acte auto obligatorii

„Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2011 – 2017, fără a-și organiza activitatea comercială sub o formă juridică, un bărbat de 45 de ani, din Pitești, ar fi ascuns sursa impozabilă sau taxabilă de venituri, prin desfășurarea de activități comerciale, constând în achiziționarea și revânzarea unui număr de 85 de autoturisme second-hand”, precizează IPJ Argeș.

Mai precis, prin depășirea plafonului special de scutire (35.000 euro) începând cu anul 2011, bărbatul avea obligația de a se înregistra în scopuri de TVA, de a conduce evidența livrărilor și achizițiilor, de a depune declarații de impozite și taxe și de a achita obligațiile fiscale, valoarea totală a celor 85 de tranzacții fiind de aproape 3.500.000 de lei, din care a obținut venituri fără a declara și achita obligațiile fiscale aferente, calculate la aproximativ 300.000 de lei.

Citiți și: Interdicție pentru acești șoferi!

Pentru recuperarea prejudiciului, au fost intituite măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată.

Foto descriptiv: Antena 3

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA