New Profesional Consult 930 x 122

colegiul zinca golescu

Echipele de robotică de la „Zinca Golescu”, din nou la înălțime!

Echipele de robotică de la „Zinca Golescu”, din nou la înălțime!

Citiți și: Ce au putut să facă elevii de la Colegiul „Brătianu” din Pitești

Echipa de robotică ”TehnoZ” a Colegiului National „Zinca Golescu” Pitești a confirmat și anul acesta performanța la care s-a ridicat în sezoanele anterioare ale competițiilor de profil.

A obținut un nou rezultat de excepție: primul loc la concursul FTC,  competiția regională – Turneul de Ligă Bucuresti din 26 -28 ianuarie 2024.

Citiți și: Spectacol inedit dedicat echipei de robotică a Colegiului ”Zinca Golescu” – TehnoZ

În acest fel, și-a  asigurat participarea la Concursul Național BRD FIRST Tech Challenge România, care se va desfășura la Iași, în luna martie, 2024.

„Abordarea lor plină de determinare, inteligență și entuziasm, experiența acumulată în zeci de concursuri naționale și internaționale, conlucrarea cu mentori alumni, toate acestea au contribuit la depășirea scorului mondial, acesta fiind de 372 puncte. Strategia abordată  a fost încununată de success, alegând aliații cei mai potriviți: echipele WATT’s UP din Câmpulung și BIONIC ROYALS din Vâlcea.

În componența echipei ”TehnoZ” sunt tineri inteligenți și adevărați campioni, toți elevi ai colegiului nostru în clasele a XI-a și a XII-a.

Echipele de robotică de la „Zinca Golescu”, din nou la înălțime!

Este vorba despre: Cruceru Vlad, Olaru Bianca, Roșu Robert, Visinescu Nicolas, Păun Robert, Sandu Popa Eduard, Preda Alexia, Mateescu Alexandru și Zamfira Robert, coordonați de prof. Ghiordunescu Grațiela și prof. Constantinescu Cristina.

Dar și de mentorii alumni: Andreea Ghiță și Popidan Cristian. Cu toții au demonstrat spirit de echipă capabilă de analize strategice de succes  și au probat, încă odată, că și-au însușit valorile fundamentale FIRST”, se arată înttr-un comunicat de presă al instituției, semnat de director prof. Silvia Marinescu.

Documentarea elaborată în toți pașii de proiectare și execuție s-a dovedit a fi una foarte bună.

Vârful de lance în această competiție, acel element care face diferența, a fost, ca de fiecare data, calitatea programării robotului, pentru care ”TehnoZ” a obținut și  premiul I Control Award.

De asemenea, echipa ”Tehnoz Junior” a  Colegiului National „Zinca Golescu” Pitești a obținut premiul al II – lea la Innovate Award.

Acest premiu a fost acordat echipei care a demonstrat o inovație și soluție creativă de proiectare a roboților pentru orice componente specifice din jocul FIRST Tech Challenge.

Echipa este formată din elevi ai claselor a IX-a și a X-a:  Colțan Rareș Grecu Ștefan, Apostol Maria, Moise Adriana, Dumitru Matei,  Lucan Ioana, Constantinescu Cezara, Dore Șefan, Olteanu Daria, Licaciu Ștefan, Preoteasa Ștefan, Gheorghe Octavian și Miron Alexandra, coordonați de prof. Luță Daniela și prof. Popa Gabriela,

„Ne-ați obișnuit cu nivelul înalt al performanțelor voastre, dar reușiți să ne bucurați de fiecare data cu o nouă dimensiune pe care o adăugați premiilor obținute.

A stat în puterea voastră să depășiți scorul mondial al unei importante competiții de robotică!

Echipele de robotică de la „Zinca Golescu”, din nou la înălțime!

Stă în puterea noastră să sperăm că aprecierea, încrederea și prețuirea pe care v-o acordă întreaga comunitate școlară ”Zinca Golescu”, admirația celor care vă cunosc și vă recunosc meritele, dar mai ales dragostea și emoțiile părinților și profesorilor voștri, va adauga valoare scorurilor voastre în competițiile viitoare și le va face imbatabile!

Mesajul echipelor de robotică pentru noi toți este: <<Mulțumim tuturor celor care au avut încredere în noi și sponsorilor noștri!>>”, a mai transmis directorul Colegiului „Zinca Golescu” prof. Silvia Marinescu

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90