Donaris 930 x 122

avans

euro-bani-publimedia-shutterstock

BANI ÎN AVANS PENTRU BENEFICIARII PROGRAMULUI OPERAȚIONAL DE PESCUIT

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional de Pescuit (AM POP), le va putea acorda avansuri beneficiarilor pentru ca aceștia să deruleze mai ușor investițiile preconizate.

Citiți și: Alimentul pe placul românilor, scădere bruscă de preț la Lidl, Kaufland și alte magazine

Recent în acest scop Parlamentul a adoptat modificarea ordonanței de urgență din anul 2009 privind gestionarea fondurilor comunitare nerambursabile, ceea ce va permite acordarea de avansuri din finanțarea nerambursabilă, atât la începutul implementării, cât și pe parcursul acesteia.

Beneficiarii privați ai POP care nu au început investiția vor putea solicita un avans de până la 40% din valoarea finanțării nerambursabile, iar cei publici, de până la 50%. În cazul în care investițiile sunt demarate, AMPOP poate plăti valoarea totală eligibilă nerambursabilă a tranșei de plată pe baza facturilor prezentate, urmând ca beneficiarii să justifice ulterior virarea sumelor către terți prin ordin de plată. Pentru a primi aceste sume de bani un beneficiar trebuie să prezinte o scrisoare de garanție care să acopere 110% din valoarea avansului. Scrisoarea poate fi emisă de o bancă comercială sau de Fondul de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii.

Citiți și: PERICOL ALIMENTAR. CARTOFI INFESTAȚI

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3