930 x122 grota rece

maramureș

ÎȚI LASĂ GURA APĂ! SĂRMĂLUȚE, CÂRNAȚI ȘI PLĂCINTE!

Astăzi și mâine Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale găzduiește în curtea instituției un târg de vară, cu produse tradiționale și ecologice. Evenimentul, intitulat “Descoperă gastronomia și obiceiurile Maramureșului, destinația ta de vară!”, este organizat alături de Consiliul Județean Maramureș.

Citiți și: Anunțul pe care-l aștepta toată LUMEA! Acum s-a decis!

Vizitatorii au ocazia chiar la această oră să descopere obiceiuri precum sărbătoarea cositului sau a plăcintelor din zonele Mesteacăn și Botiza și să cumpere sărmăluțe cu păsat sau cu carne și plăcinte cu brânză, ceapă și mărar. Gospodinele din Mesteacăn vor prezenta un obicei vechi: coptul plăcintelor crețe. De asemenea, cu acest prilej i se vor acorda atestate de produse tradiționale lui Ioan Țăran-Baciu pentru produse din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava: mușchi copt în jar Baciu, jambon țărănesc Baciu, tobă Baciu, chișcă Baciu, mușchi haiducesc Baciu, cârnați boierești Baciu și costiță hițuită Baciu. Cei care vor veni la târg vor avea ocazia să deguste din produse. Sunt prezenţi și producători mici din Maramureş, Bucovina, Oltenia, Moldova, Muntenia, Ardeal și Banat, cu plăcinte, sărmăluțe, diferite sortimente de brânzeturi, carne, legume, fructe proaspete, miere și dulciuri de casă.

În plus, copiii sunt așteptați la atelierul de creație maramureșean, acolo unde vor fi inițiați în taina lucrului la războiul de țesut. Atelierul “Drumul lânii” le va facilita întâlnirea cu caierul, vârtelnița și războiul de țesut. Vor afla astfel cum se toarce firul de lână din caier până la obținerea unui covoraș din războiul de țesut. Amintim că sediul Ministerului Agriculturii este situat în București, în sectorul 3, pe bulevardul Carol I, la nr. 2-4. (Foto: skytrip.ro)

Citiți și: Alimentul pe placul românilor, scădere bruscă de preț la Lidl, Kaufland și alte magazine

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3