Donaris 930 x 122

anpc

FRAUDĂ ALIMENTARĂ. CLIENȚI PĂCĂLIȚI CU NERUȘINARE

Fraudă alimentară. Clienți păcăliți cu nerușinare. Ministerul Agriculturii, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) continuă acțiunile de control inițiate în 2018 pentru a evalua corectitudinea practicilor comerciale cu privire la folosirea grăsimilor hidrogenate în locul produselor exclusiv pe bază de lapte.

Citiți și: Energizant, retras de la vânzare din cauza substanțelor cancerigene

Acțiunile urmăresc, în principal, verificarea conformității denumirii produselor alimentare care se comercializează în raport cu înscrisurile de compoziție din sistemul de etichetare.

Până la această dată au fost verificate 510 unități comerciale din București și 30 de județe: Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, Vrancea, Vaslui, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Bacău, Neamț, Iași, Suceava, Botoșani, Alba, Sibiu, Mureș, Harghita, Brașov și Covasna.

Citiți și: ALERTĂ ALIMENTARĂ. GRĂSIMI HIDROGENATE, FOLOSITE ÎN LOC DE PRODUSE DIN LAPTE

În săptămâna 18-22 februarie 2019 au fost făcute controale în județele Alba, Sibiu, Mureș, Harghita, Brașov și Covasna și în municipiul București, la 111 unități: 27 de patiserii, 27 de laboratoare cofetărie/patiserie, 30 de pizzerii, 11 fast-food-uri și 16 restaurante/catering.

Dintre cele 111 unități verificate, nu mai puțin de 42, adică 38%, utilizau în procesul de fabricație specialități pe bază de grăsimi hidrogenate, produsele fiindu-le, însă, prezentate fals consumatorilor ca având în compoziție brânză proaspătă, telemea de vacă, cașcaval etc.

De la debutul acțiunilor de control din acest an, au fost date amenzi totale de 1.274.800 de lei.

În această săptămână echipele mixte de control continuă verificările în municipiul București și județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Maramureș, Satu-Mare și Bihor.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441