930 x122 grota rece

cașcavalul de brădet

MĂSURĂ RADICALĂ PENTRU ȚUICA DE ARGEȘ ȘI CAȘCAVALUL DE BRĂDET

Măsură radicală pentru Țuica de Argeș și Cașcavalul de Brădet.

Citiți și: Alimentul pe placul românilor, scădere bruscă de preț la Lidl, Kaufland și alte magazine

În jur de 20 de produse tradiționale românești vor fi propuse de Ministerul Agriculturii pentru a fi incluse în categoria celor protejate în Uniunea Europeană, scrie profit.ro. Odată intrate pe listă, aceste produse vor fi ferite împotriva imitațiilor.

Printre cele 20 de produse care ar putea fi protejate oficial de Uniunea Europeană se numără, potrivit sursei citate, și două din județul Argeș: Cașcavalul de Brădet și Țuica de Argeș.

Citiți și: PASTRAMĂ DE MISTREȚ ȘI CERB ȘI RULADĂ DE CURCAN, LA TÂRGUL DE PRODUSE DE FERMĂ

Dacă Uniunea Europeană le va certifica în acest sens, ambele vor primi statut de Indicație Geografică Protejată.

Indicație Geografică Protejată obțin produsele a căror calitate sau reputație este strâns legată de locul în care sunt ele fabricate, preparate ori procesate, chiar dacă ingredientele utilizate nu provin în mod obligatoriu din zona respectivă, precizează profit.ro.

Amintim că la această oră singurul produs din județul Argeș înregistrat ca Indicație Geografică Protejată este Magiunul de Topoloveni.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90