Donaris 930 x 122

dacia

MINISTRUL ECONOMIEI: DACIA PREGĂTEȘTE RELUAREA PRODUCȚIEI

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat în această dimineață la Digi24: „Industria auto are probleme specifice, contribuie foarte mult la PIB, dar e dependentă de industriile din țările UE. Dacă acolo lucrurile sunt oprite, și în România sunt oprite.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Cea mai importantă concluzie după discuția de ieri cu reprezentanții din industria auto este că doresc să ajute economia românească și să producă materiale esențiale, măști, combinezoane, biocide, tot ce e nevoie și au capacitate foarte mare de a le produce.

Ei doresc să producă în industria auto și participă la acest proiect național de realizare a unui ventilator pentru a ajuta bolnavii. La ventilatoare e mai complicat, se lucrează în colectiv foarte mare, sper să avem rezultate concrete curând.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

La producția de măști au spus că repede pot trece la asta, pregătesc modelele pentru a fi avizate de cele patru institute ale Armatei.

Sunt probabil 100.000 de angajați pe industria orizontală în toată industria auto. Ei doresc să pornească lucrul.

După întâlnirea de ieri am avut o videoconferință cu mai multe industrii, și cu cei de la Dacia, direct de la fabrică. Acolo sunt 16.000 de angajați. Ei pregătesc un scenariu de reluare a producției, astfel încât să protejeze sănătatea oamenilor. Se gândesc la un flux de lucru pentru a respecta distanța angajaților, aducerea la lucru, să aibă măști de protecție, biocide, astfel încât lucrul la Dacia să se desfășoare în siguranță.

Oamenii aceștia gândesc să dea drumul la producție. Dacia este un brand național, este esențial ca acolo să înceapă producția, sunt optimist că în a doua parte a lunii aprilie la Dacia începe producția”, a afirmat ministrul Economiei, Virgil Popescu, potrivit digi24.ro.

Amintim că producția la uzina Automobile Dacia din Mioveni a fost oprită pe 19 martie 2020 pe fondul pandemiei de COVID-19.

Groupe Renault România anunța următoarele la timpul respectiv: “În contextul propagării virusului COVID-19 la nivel global, activitatea de producție de la uzinele din Mioveni va fi întreruptă începând de joi, 19 martie, până în data de 5 aprilie 2020.

Compania anticipează că activitatea comercială va fi reluată rapid după încheierea crizei sanitare. La momentul respectiv vor fi implementate măsuri corespunzătoare, în acord cu partenerii sociali, ceea ce va permite companiei să răspundă cererii comerciale.

Angajații și partenerii de business vor fi informați despre activitățile Groupe Renault România și redemararea producției prin intermediul canalelor de comunicare ale companiei”.

Deocamdată, Groupe Renault România nu a anunțat oficial dacă și în ce condiții activitatea de producție la Automobile Dacia va fi reluată după 5 aprilie 2020. (Sublinierile aparțin redacției) 

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90