NOR CURIER 930X122

dacia

TENSIUNI LA DACIA: „NE-AM SĂTURAT!”

Tensiuni la Dacia: „Ne-am săturat!”. La uzina Automobile Dacia din Mioveni se va desfășura astăzi penultima rundă de negocieri administrație/sindicat în ceea ce privește creșterile salariale, pentru semnarea contractului colectiv de muncă aferent anului 2018.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Sindicaliştii ameninţă că vor declanşa conflict de muncă dacă revendicările salariale nu le vor fi acceptate.

Negocierile sunt tensionate, cel puțin așa reiese din precizările făcute în urmă cu puțin timp pentru ePitești de viceliderul sindical Ion Iordache.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

„Ne-am săturat şi ne-am plictisit deja de ameninţări cum că Dacia se mută în Maroc sau cum că suntem necompetitivi! Raportat la ceea ce se întâmplă acum în România din punct de vedere salarial, este clar că salariile angajaţilor de la Dacia sunt foarte mici. Ajung mai mari dacă luăm în calcul munca peste program şi munca de sâmbătă şi duminică! Vrem o creştere salarială rezonabilă, altfel declanşăm conflictul de muncă!”, avertizează Ion Iordache în declarația pentru ePitești.

Amintim că, potrivit sursei citate, sindicatul cere pentru acest an o majorare generală a tuturor salariilor cu 600 de lei brut, în timp ce conducerea uzinei oferă o creștere generală cu doar 60 de lei și o creștere individuală de 0,7% (subiectul pe larg, AICI).

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90