New Profesional Consult 930 x 122

coronavirus

NOI DESCOPERIRI DESPRE VIRUSUL CARE NE DISTRUGE VIEŢILE

Noul coronavirus a dat de furcă specialiştilor la nivel mondial, deşi mie personal îmi este foarte greu să cred că pentru unii dintre ei chiar reprezintă o enigmă şi că doar de şase luni de zile a ajuns pe masa de studiu.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Mai degrabă, cred că aceşti specialişti livrează informaţii cu „pipeta”, poate pentru a nu crea panică în rândul populaţiei. Dar şi din alte cauze…

Este binecunoscut faptul că în anchetele de amploare autorităţile nu dezvăluie publicului toate informaţiile (ba chiar fac tot posibilul să le ascundă), pe de o parte pentru a nu periclita cercetările în sine, pe de alta pentru a nu stârni haosul social.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Aşa încât, iată, săptămâna aceasta OMS ne-a mai dezvăluit o bucăţică din acest „puzzle” de groază: este foarte posibil ca Sars-COV-2 să se transmită prin aer şi nu doar prin micile particule de secreţii, fluide cu care putem intra prin suprafeţe, prin contacul cu alte persoane sau prin apropierea la mică distanţă de acestea. Pentru ca „meniul” să fie complet, aceste particule care se transmit prin aer ar pluti o perioadă semnificativă de timp. În acest context, s-a solicitat către OMS actualizarea ghidului de recomandări.

Autorităţile globale s-au contrazis singure, de mai multe ori, de la confirmarea noului coronavirus, începând cu sursa de unde a plecat totul, până la tratamente şi modul de acţiune a virusului.

Acum, ceea ce primim mi se pare a fi un adevăr prin omisiune. Şi ne mai mirăm de ce multă lume a ajuns să nu mai creadă nimic…

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90