930X122 MAIA

leoni

EXCLUSIV. OFICIAL, ANCHETĂ INTERNĂ LA LEONI. „COMPANIA NU TOLEREAZĂ ABUZUL!”

Exclusiv. Oficial, anchetă internă la Leoni. „Compania nu tolerează abuzul!” ePitești a publicat recent o sesizare făcută de un angajat al fabricii Leoni Wiring Systems din Bascov, de lângă Pitești.

Citiți și: Compania Leoni, vândută! Ce se întâmplă cu angajații

Angajatul reclama, printre altele, că muncitorilor de la secția Renault, segmentul 1, le-ar fi fost oprite bonusurile, că nu li s-ar mai fi decontat sumele pentru navetă și că noua conducere a secției ar avea un comportament inadecvat față de salariați. Articolul, pe care îl puteți (re)citi AICI, a generat numeroase comentarii în mediul online, în mare parte negative la adresa conducerii fabricii. De asemenea, pe adresa redacției am primit, ulterior publicării articolului, alte sesizări similare.

Am luat legătura cu Ramona Raicu, reprezentantul fabricii pentru relația cu presa, care ne-a oferit un punct de vedere oficial din partea administrației.

Citiți și: ANCHETĂ OFICIALĂ LA LEONI. ITM ARGEȘ S-A AUTOSESIZAT ÎN URMA ARTICOLELOR PUBLICATE DE EPITEȘTI

”Revin cu răspunsurile noastre la întrebările pe care le-am extras din mesajul dumneavoastră inițial.

1.Cunoașteți aceste posibile cazuri, în special acuzațiile cu privire la comportamentul superiorilor?

-Regulamentul intern și codul de conduită ale companiei Leoni Pitești stipulează foarte clar regulile pe care toți angajații trebuie să le respecte. Compania nu tolerează abuzul, amenințările sau intimidările fizice sau verbale și orice încălcare a acestor prevederi este sancționată prin măsurile disciplinare care se impun, în funcție de gravitatea faptelor!

Am demarat o investigație internă pentru a vedea dacă drepturile și integritatea fizică și morală ale angajaților Leoni au avut de suferit. Toate informațiile pe care le-am primit până la acest moment vin să susțină afirmațiile anterioare. Niciun angajat din Segmentul 1 nu a semnalat abuzuri ale superiorilor sau încălcări ale drepturilor lor fundamentale.

2.De ce nu își mai primesc angajații bonusurile?

-Toți angajații Leoni Pitești și-au încasat la timp bonusurile pe care trebuiau să le primească. Compania oferă o grilă complexă de bonusare, împărțită în două mari categorii: bonusuri individuale și bonusuri colective. Angajații primesc toate detaliile grilei de bonusare, precum și criteriile de acrodare a acestora în momentul în care încep să lucreze în cadrul companiei.

Angajații din segmentul 1 la care faceți referire și-au încasat bonusurile individuale și o parte din bonusurile colective. Au existat câteva echipe în cadrul acestui segment care nu și-au atins o parte dintre obiectivele de echipă, ceea ce a dus la neacrodarea bonusului respectiv. Este cazul bonusului de rebut, care nu a fost acordat deoarece s-au înregistrat cantități mai mari de rebuturi decât cele bugetate pentru fiecare echipă în parte. Angajații știu că bonusurile se acordă doar în condițiile în care criteriile sunt indeplinite în proporție de 100% și nu am primit niciun fel de plângeri din partea lor.

3.Ce se întâmplă cu decontarea transportului?

-Transportul este subvenționat de companie în proporție de 50%. Nimic nu s-a schimbat în aceasta privință. Acuzațiile sunt false.

4.Ce măsuri se vor lua în acest sens?

-Ca și până acum, compania este atentă să respecte toate drepturile și libertățile angajaților săi. Angajații au mai multe căi prin care pot sesiza intern orice fel de nereguli legate atât de munca efectivă pe care o prestează, cât și de comportamentul colegilor sau al superiorilor: comunicări lunare cu echipa de management, audiențe săptămânale cu managerii de departamanete, sesizări scrise depuse la departamentul de HR.

Dacă la finalizarea anchetei interne vom găsi nereguli, persoanele responsabile vor fi sancționate prin măsurile disciplinare care se impun, în funcție de gravitatea faptelor, conform regulamentului de ordine interioară.

Încercăm să fim cât mai deschiși cu angajații noștri și să le oferim un mediu propice unei comunicări fără bariere ierarhice. Aceasta are la bază câteva principii simple, și anume: respect față de angajați, precum și corectitudine și obiectivitate în evaluarea situațiilor conflictuale.

5.Urmează să se facă disponibilizări de personal în fabricile Leoni din România? Dacă da, în ce perioadă și câți angajați ai fabricii din județul Argeș ar urma să fie concediați?

-Planul de a reduce numărul angajaților Leoni la nivel global a fost comunicat în urmă cu doar 3 zile (n.r. – 4 zile), în data de 17 martie. În perioada următoare vor începe discuțiile, la nivel de grup, cu reprezentanții angajaților/sindicatele interne și alți parteneri sociali, în funcție de fiecare țară în parte.

Ne așteptăm ca aceste negocieri să dureze câteva luni. Pentru moment, nu s-a luat nicio decizie în prinvința reducerii locurilor de muncă pentru anumite locații. Prin urmare, nu putem face nicio declarație cu privire la o măsură de reducere a numărului de angajați în România în acest moment.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3