930×122 CAPRA 5

leoni

FOSTĂ ANGAJATĂ DE LA LEONI, ACUZAȚII GRAVE: “ERAM MAI RĂU CA ÎN LAGĂR!”

Fostă angajată de la Leoni, acuzații grave: “Eram mai rău ca în lagăr!” O doamnă care ne spune că a lucrat la multinaționala Leoni Wiring Systems din Bascov, de lângă Pitești, acuză modul umilitor în care ar fi tratați muncitorii fabricii.

Citiți și: Compania Leoni, vândută! Ce se întâmplă cu angajații

Femeia ne-a trimis un e-mail pe adresa redacției, ca reacție la mărturiile similare ale unui salariat de la Leoni Bascov, mărturii care au făcut obiectul unui articol publicat de ePitești în urmă cu o săptămână.

“Are perfectă dreptate acel bărbat care v-a povestit. Eram mai rău ca în lagăr!

Citiți și: ANCHETĂ OFICIALĂ LA LEONI. ITM ARGEȘ S-A AUTOSESIZAT ÎN URMA ARTICOLELOR PUBLICATE DE EPITEȘTI

Supervizorii dădeau viteză benzii în așa fel încât să nu poți bea nici apă, că te lua banda. Deja era un lux să te poți duce la toaletă. Iar dacă aveai norocul să se oprească banda, degeaba te duceai, că toaletele erau încuiate. Nu aveai voie nici măcar cu o bomboană în buzunar.

Venea „marea directoare” Vochină la braț cu supervizorul și ne jignea că nu suntem buni de nimic. Ne oprea banda și ne punea să facem curat, iar la sfârșit de program ieșeam pe roșu, pentru că nu reușeam să facem numărul enorm de cablaje și ne opreau bonusurile. În Leoni sunt mai mulți șefi decât operatori!

(…) E critic să lucrezi în Leoni! Trag de oameni până le vine rău pe bandă și, dacă ai ghinionul să leșini, te scot afară până îți revii puțin, îți dau un calciu și te bagă înapoi în bandă. Nu au scrupule!

Nu am fost jignită în 32 de ani cât am fost jignită în Leoni într-un singur an! A fost cel mai mare coșmar! Pentru 1.200 de lei pe lună și câteva bonuri, am ajuns să cântăresc 43 de kilograme și sunt cu nervii la pământ din cauza stresului.

Pe 11 februarie mi-am dat demisia și nu m-aș mai întoarce acolo de știu că mor de foame!”, ne scrie femeia.

Amintim că în urma primei sesizări ePitești a luat legătura cu administrația de la Leoni. “Compania nu tolerează abuzul, amenințările sau intimidările fizice sau verbale și orice încălcare a acestor prevederi este sancționată prin măsurile disciplinare care se impun, în funcție de gravitatea faptelor!

Am demarat o investigație internă pentru a vedea dacă drepturile și integritatea fizică și morală ale angajaților Leoni au avut de suferit.

Toate informațiile pe care le-am primit până la acest moment vin să susțină afirmațiile anterioare. Niciun angajat din Segmentul 1 nu a semnalat abuzuri ale superiorilor sau încălcări ale drepturilor lor fundamentale”, ne-a răspuns multinaționala. AICI puteți citi răspunsul complet.

Deși a trecut o săptămână de la publicarea de către ePitești a primei reclamații, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș nu a anunțat că s-ar fi autosesizat și că ar fi declanșat o anchetă la multinaționala Leoni Wiring Systems din Bascov.

Leoni, care are sediul în Germania, este un furnizor global de produse, soluții și servicii de management al energiei și datelor în domeniul construcțiilor de autovehicule și alte domenii industriale. Produce cabluri, sisteme de cablare și produse conexe. Se află pe piața din România din anul 2.000. Fabrica din Pitești (Bascov) a fost deschisă în anul 2005.

Dacă aveți informații sau imagini care pot deveni o știre, ne puteți trimite un mesaj pe pagina de Facebook ePitesti.ro, la adresa de e-mail redactia@epitesti.ro sau pe WhatsApp, la numărul 0733.797.066.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90