Donaris 930 x 122

leoni

FINAL DE ANCHETĂ LA LEONI

Final de anchetă la Leoni. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș a finalizat ancheta demarată la Leoni Wiring Systems, anchetă care a fost declanșată de autorități în urma unor articole publicate de ePitești.

Citiți și: Compania Leoni, vândută! Ce se întâmplă cu angajații

Desfășurată pe parcursul unei săptămâni, ancheta nu a fost finalizată cu sancțiuni, ci doar cu obligarea angajatorului să ia o măsură anume până la sfârșitul lunii mai 2019.

”Angajatorul va reviziui evaluarea pentru posturile unde există ortostatism prelungit și va stabili măsuri împreună cu medicul de medicina muncii. Termenul pentru a se încadra în această măsură impusă a fost stabilit pentru 24 mai 2019, pentru ca angajatorul să aibă timp fizic să implementeze această măsură și să și raporteze către instituția noastră realizarea acestei măsuri”, precizează pentru ePitești reprezentanți ai Serviciului Control și Relații de Muncă din ITM Argeș.

Citiți și: FOSTĂ ANGAJATĂ DE LA LEONI, ACUZAȚII GRAVE: “ERAM MAI RĂU CA ÎN LAGĂR!”

Cu alte cuvinte, conducerea fabricii din Bascov (de lângă Pitești) trebuie să ia măsuri în ceea ce privește angajații care își desfășoară activitatea în picioare pe o perioadă prelungită (la bandă).

Când vine vorba de situația toaletelor încuiate, situație pe care ne-au semnalat-o foști angajați ai fabricii din Bascov, aceiași reprezentanți ai Inspectoratului de Muncă susțin că nu au fost semnalate probleme. ”Doar vestiarele erau încuiate, dar de angajați”, adaugă sursa citată, care menționează că a fost un control ”amănunțit”.

Amintim că ePitești a luat legătura și cu administrația fabricii, care afirma la timpul respectiv că a declanșat o anchetă internă. Poziția Leoni Wiring Systems, AICI.

Precizăm că publicația noastră a prezentat la jumătatea lunii martie mărturia unui angajat al fabricii de lângă Pitești. Bărbatul reclama, printre altele, abuzuri pe care noua conducere a secției Renault, segmentul 1, le-ar face împotriva muncitorilor. Despre presupusele abuzuri, reprezentanții ITM Argeș nu au oferit detalii.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3