New Profesional Consult 930 x 122

demisie

Florin Cîțu l-a demis din funcție pe Ministrul Justiției

Miercuri seară, premierul României, Florin Cîțu a anunțat demiterea ministrului Justiției, Stelian Ion.

Citiți și: Agitație la Guvern: Demisie de răsunet! 

Anunțul a fost făcut la scurt timp după ședința de guvern amânată, în care liderul USR-PLUS, Dacian Cioloș a amenințat cu ieșirea de la Guvernare.

Cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei a fost deja trimisă președintelui Klaus Iohannis. La Ministerul Justiției a fost numit și un ministru interimar. Actualul ministru de Interne, Lucian Bode îi va lua provizoriu locul lui Stelian Ion.

Citiți și: O argeșeancă ofițer de penitenciar, îndrăgostită lulea de interlopul pe care îl păzea!

Premierul și-a motivat gestul, afirmând că Stelian Ion a blocat activitatea guvernului, făcând referire și la desființarea Secției speciale.

Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care (…) nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu este desființarea Secției speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată.

A bloca activitatea guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare.

Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat„, a declarat Cîțu.

De asemenea, premierul a făcut apel la USR PLUS să nu iasă de la guvernare.

În urma acestei alegeri USR-PLUS a anunțat că va cere demisia lui Florin Cîțu. Și Dacian Cioloș a declarat faptul că, prin aceste decizii, premierul abuzează de funcția pe care o are.

Reamintim că, Stelian Ion este al doilea ministru USR-PLUS demis din funcție, după Vlad Voiculescu.

Foto descriptiv: bihon.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90