930 x122 grota rece

alertă alimentară

Focar de salmonella la dulciuri! Ciocolată retrasă de urgență din magazine, inclusiv în Pitești

Alertă alimentară de amploare. Mai multe produse Kinder încep să fie retrase și de pe rafturile magazinelor din România, ca urmare a suspiciunii de contaminare cu Salmonella.

Citiți și: Alertă alimentară! Produse din magazinele Penny, infestate!

Aceste produse au fost retrase de la vânzare în cel puțin 9 țări din Europa, după ce zeci de copii au fost infectați cu salmonella într-un focar asociat cu ouăle de ciocolată Kinder Surprise.

În acest moment se află în desfășurare o anchetă a Agenției de sănătate a UE, legată de aceste infectări.

Citiți și: Alertă alimentară! Un produs extrem de folosit în bucătărie, rechemat de la clienți

Un anunț cu privire la retragerea acestor produse de la raft și în România a apărut pe site-ul Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) ieri, 6 aprilie.

În anunț se precizează că Ferrero, compania producătoare, a inițiat procedura de rechemare a următoarelor produse: Kinder Surprise, Kinder Schoko-Bons, Kinder mini ouă, Kinder Happy Moments și Kinder Mix.

Conform Ferrero, doar aceste produse pot fi afectate.

Persoanele care au achiziționat produsele menționate mai sus sunt rugate să nu le consume și să le returneze la Serviciul Client, urmând să li se returneze contravaloarea acestuia.

Și pe rafturile magazinelor Auchan din Pitești au ajuns produsele din loturile suspecte cu Salmonella. Este vorba despre magazinele Auchan Pitești Găvana și Auchan Bradu.

Vezi lista completă a magazinelor de unde s-a dispus retragerea acestor produse, AICI

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90