930×122 CAPRA 5

conferință de presă

„În 2018, o stație de autobuz costa 63 000 €! Sunt identice, ca cele de la Cluj!”

„În 2018, o stație de autobuz costa 63 000 euro! Sunt identice ca cele de la Cluj!”

Citiți și: Primarul atacă decizia instanței cu privire la Pădurea Trivale!

Primarul Cristian Gentea a vorbit, în cadrul conferinței de presă lunară a Primăriei susținută astăzi, despre prețurile stațiilor de călători din Pitești.

Citește și: Primarul Piteștiului: ,,Am ajuns să mă opresc pe stradă și să explic…”

Citiți și: Viceprimarul Piteștiului: Sunt invidioși și latră!

Edilul menționează că știe nemulțumirea piteștenilor cu privire la costurile stațiilor și că acestea au fost aprobate, inițial, printr-o Hotărâre de Consiliu Local din 2018, în perioada mandatului lui Cornel Ionică.

Citește și: Viceprimarul Piteștiului: ,,Sunt invidioși și latră!”

Cele mai simple și ieftine stații de autobuz, precum cea de la Muzeu, ajungeau, în 2018, la suma de 11.000 de euro, iar cele mai scumpe și complexe, ca cele din Găvana sau Războieni, costau 63.000 de euro.

,,Pe baza acestor prețuri aprobate (n.r. în 2018) s-a depus cererea de finanțare în 2019, s-a semnat contractul, iar la licitația din aprilie 2021 n-a venit nimeni (…).

S-a făcut o actualizare în 2021, în august, actualizarea a fost cu 21% (…) prețul e din pandemie (…) și atunci s-a adjudecat, au fost parcă două firme și a câștigat una din ele.”

În Pitești au fost montate 12 tipuri de stații.

De asemenea, edilul a menționat că toate coloanele stațiilor de călători din Pitești vor fi gata la sfârșitul lunii februarie a acestui an.

Citește și: Pitești. Stație de autobuz spulberată, paguba ajunge la mii de €! Geamul, țăndări!

„În 2018, o stație de autobuz costa 63 000 euro! Sunt identice ca cele de la Cluj!”

Ulterior, vor fi montate și camerele de supraveghere.

De asemenea, se caută soluții și cu privire la nemulțumirea piteștenilor legată de băncile din stațiile de călători.

,,Am discutat cu constructorul, așteptăm trei soluții pe care ni le propune pentru a le placa cu lemn”.

Soluția placării cu lemn a băncilor din stațiile de călători a fost aplicată și la Cluj, unde aceeași firmă care s-a ocupat de lucrările din Pitești, s-a ocupat și de stațiile de acolo în anul 2012.

,,Stațiile (n.r. din Pitești) sunt identice cu cele de la Cluj (…)

Am văzut că domnul primar Boc chiar a făcut o modernizare a lor în anul 2020 și a făcut exact același lucru, placaj cu lemn pe bănci.”, menționează edilul.

Declarația integrală a primarului Cristian Gentea poate fi urmărită AICI, începând cu minutul 22.23:

555×222 grota rece

Comentarii

18 comentarii

  • laurentiu laurentiu spune:

    63000€ cred ca e putin .
    Se putea si 100000€.

  • Ionut spune:

    Asta orice face greșit o aruncă pe Ionică el nu își asuma nimic. Să nu uităm ca înainte de Primar a fost șeful comisiei de urbanism și a făcut tot orașul praf,blocuri la 1 m de casă ,case una lângă alta cu teren 150 mp gen ,Danescu’ acum semafoare din 50 în 50 m la toate trecerile de pietoni,zilnic apar 2-3 semafoare în oraș. Soluția : hai la vot ca altfel nu mai scăpăm de ăștia care nu au scrupule distrug tot

  • Cezar spune:

    Pai de unde sa vina si ‘comisionul’, daca se oferta la pretul corect?!

    Sa vada domniile lor din administratia publica pitesteana cum arata si cat costa statiile de autobuz din Rm Valcea sau din Targoviste, apoi sa se bucure linistiti de comision, caci noi alte statii nu vdem! Pe langa panaramele astea din Pitesti, sunt SF-uri!

    Dar na, la Pitesti trebuie sa ‘mananca’ gura la toti! Partid si toata camarila, nu doar boss-ul de semneaza ca ‘primarul’!!! 🙂

  • Anonim spune:

    Mai fratilor autobuzele astea va tin maxim 10ani. Peste 10ani nu o sa aveti bani sa cumparati altele – oricum si acestea au fost gratis primaria nu a platit nimic. Voi cheltuiti bani pe subventii si bonusuri? Si apropo de statii . Ca au fost cumparate de altii hai ca inteleg da ca nimeni nu a fost in control la firma castigatoare asta nu inteleg. Daca platea omu TVA si impozit pe profit asta este economia de piata, insa el a dat si tun si la buget nu a mai dat NIMIC. Pai ANAF si alte institutii chiar dorm toti?

  • Sorin spune:

    ca sa se justifice ar trebui sa afiseze preturile de la otelul de damasc geamul antiglont canapele din statie mana de lucru facuta de operatorii de la mare inaltime vopseau aceeasi cu cea de pe submarine si probabil si asta pt micutul spatiu in care poti inghesui calatorii sa nu se ude sub micul acoperis din gem transparent ….. nu se poate justifica tot furt se numeste dar cu acte in regula .

  • Minca Marian spune:

    daca ai fii constructor si ai avea salariați si ai vedea pretul la materialele de constructii.nu cred ca ai gândii asa la misto 100000 de euro cand cumperi un litru de lapte cu 12 lei nu mai comentezi.i seamna ca nu esti la curent cu costurile si manopera de criticat suntem campioni de departe asa ca mai pune putin mana pe matematica si mai fa calcule

  • Anonim spune:

    63 de mii de euro costa un apartment. Si n-am vazut ca statiile sa fie dotate cu toaleta, incalzire, nu te apara nici macar de intemperii. Sunt niste cadre de metal, cu un pic de sticla in loc de pereti si cu o banca amarata pe care pot sta cel mult 5-6 persoane. Asemenea tupeu, precum al primarului, care zice ca astea sunt preturi normale, numai la pesedisti sau penelisti poti vedea. Ma intreb cum naiba nu se revolta lumea…

  • Relu spune:

    ce naiba au piteșteni …după ce ca se kka din 2020 în fata Primăriei …..în wc de 450 000 Euro…acu se plâng ca vor așteapt a autobuzul din 2024 în stații de 60 000 Euro (sau cât or mai costa ele). Noroc cu gheața din ultimele zile…. asa ii mai aduce ceva înapoi pe pământ..

  • Vocea străzii spune:

    Prostia se perpetuează, dacă au greșit cei dinainte de ce acum nu se corectează lucrurile.Suntem de râs toaleta de 400k,stații de 6keuro,semafoare pe metru pătrat,sensuri unice de te plimbi prin cartiere ca la Disneyland ……etc să nu uit panseluțele de la intrarea din Pitești pe care le poți admira când stai bară la bară.

  • Basil spune:

    Astept pe strazile din Pitesti sa apara ciinii maidanezi cu covrigi in coada…

  • Moldoveanu Vicentiu spune:

    Cum iesira ajutoarele la inaintare !!
    Adica sa fim multumiti , ca au fost altii si mai prosti / hoti ca noi.
    Pai daca o ,,panarama” de statie ajumge la 63000 euro, o casa la cit ar ajunge cu un asa constructor ?? Ca materialele s-or fi scumpit ele (nejustificat de mult ), dar forta de munca e cam tot pe acolo. Ca nu s-au facut cu forta de munca inalt calificata !
    Sau licitatia a fost ,,la pachet”, cum e la moda de citiva ani, cu proiectare si executie?
    Si daca nu a fost asa, cine a aprobat proiectul ??

  • Elena spune:

    Nici tu nu esti la curent cu preturile. Laptele e 4.89 lei. Daca tu vrei de 12 lei e ok. Vezi ca e si de 24 lei.

  • iulia spune:

    Are orașul bani !!!
    Cresc impozitele și taxele in Pitești, și mai fac câteva stații de autobuz, WC, semafoare…
    Acum vor sa construiască si în pădurea Trivale
    Să îl VOTAM incontinuare sa termine proiectele astea „ieftine”

  • Alexandru spune:

    Votați Gentea primar la viitoarele alegeri și asta va baga și mana in buzunar pt cine știe ce semn de circulație sa bordura. trăiască Gentea și la cat mai multe mandate că piteșteni știu să voteze ciuma roșie bine va face meritați din plin

  • NICOLAE spune:

    Dragi piteșteni, ar fi fost păcat ca un oraș celebru ca Piteștiul nostru, devenit astfel printr-o budă scumpă cât o stație de metrou din Londra, să nu aibă în administrația Gentea și: – stații de autobuz niște coji la preț de garsonieră, – semafoare din 50 în 50 metri, străzi cu sensuri unice ca la proști, borduri vopsite în roșu strident(ca să știe tot românul orientarea politică a orașului), etc. Așa că…… Hai la vot, la vot, copiii ! Căci dom’ primar mai are în tolbă, surprize și mai spectaculoase de făcut din banii nostri !

  • Daniela spune:

    Foarte interesant, in zona Rolast-Auchan locuitorii nu merita statii noi. Dar banii de taxe si impozite sunt buni. Jenant!

  • Marin spune:

    Asa ne trebuie dacă avem conducători adevărați. Pai de la preturi umflate ies comisioanele ca nu ați vrea să iasă din preturi normale. La noi întotdeauna aia care, au fost sunt de vina, greaua moștenire, dar sa nu uitam ca nimic nu se făcea fără consiliul de administrație unde actualul primar era lider și se aproba numai ce vroia el și camarila… De ce nu s.a opus când a văzut ca stațiile costa 63000 euro… Ca avea majoritate în consiliu… Ce vorbim aici.. Totul e făcut cu cap, dar între timp lumea s.a mai desteptat și vin alegerile în curând… Vedeți ce votați…

  • Cristian Ică spune:

    Statia de autobuz din piața ceair, se mai dă drumul ?
    Toată lumea care vine din piața cu cumpărături trebuie să urce până la semafoare .De ce?
    Stația este făcută, ce mai trebuie o tăbliță cu linia pe care circulă autobuzul. Cât durează ?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90