- Publicat de: Mădălina Nedelcu
- 25-01-2024, ora 13:43
- Știri
„În 2018, o stație de autobuz costa 63 000 €! Sunt identice, ca cele de la Cluj!”
„În 2018, o stație de autobuz costa 63 000 euro! Sunt identice ca cele de la Cluj!”
Citiți și: Pitești. S-a întâmplat astăzi la Teatrul ”Alexandru Davila”!Primarul Cristian Gentea a vorbit, în cadrul conferinței de presă lunară a Primăriei susținută astăzi, despre prețurile stațiilor de călători din Pitești.
Citește și: Primarul Piteștiului: ,,Am ajuns să mă opresc pe stradă și să explic…”
Citiți și: Pitești: Se întâmplă ACUM, la ISU!Edilul menționează că știe nemulțumirea piteștenilor cu privire la costurile stațiilor și că acestea au fost aprobate, inițial, printr-o Hotărâre de Consiliu Local din 2018, în perioada mandatului lui Cornel Ionică.
Citește și: Viceprimarul Piteștiului: ,,Sunt invidioși și latră!”
Cele mai simple și ieftine stații de autobuz, precum cea de la Muzeu, ajungeau, în 2018, la suma de 11.000 de euro, iar cele mai scumpe și complexe, ca cele din Găvana sau Războieni, costau 63.000 de euro.
,,Pe baza acestor prețuri aprobate (n.r. în 2018) s-a depus cererea de finanțare în 2019, s-a semnat contractul, iar la licitația din aprilie 2021 n-a venit nimeni (…).
S-a făcut o actualizare în 2021, în august, actualizarea a fost cu 21% (…) prețul e din pandemie (…) și atunci s-a adjudecat, au fost parcă două firme și a câștigat una din ele.”
În Pitești au fost montate 12 tipuri de stații.
De asemenea, edilul a menționat că toate coloanele stațiilor de călători din Pitești vor fi gata la sfârșitul lunii februarie a acestui an.
Citește și: Pitești. Stație de autobuz spulberată, paguba ajunge la mii de €! Geamul, țăndări!
„În 2018, o stație de autobuz costa 63 000 euro! Sunt identice ca cele de la Cluj!”
Ulterior, vor fi montate și camerele de supraveghere.
De asemenea, se caută soluții și cu privire la nemulțumirea piteștenilor legată de băncile din stațiile de călători.
,,Am discutat cu constructorul, așteptăm trei soluții pe care ni le propune pentru a le placa cu lemn”.
Soluția placării cu lemn a băncilor din stațiile de călători a fost aplicată și la Cluj, unde aceeași firmă care s-a ocupat de lucrările din Pitești, s-a ocupat și de stațiile de acolo în anul 2012.
,,Stațiile (n.r. din Pitești) sunt identice cu cele de la Cluj (…)
Am văzut că domnul primar Boc chiar a făcut o modernizare a lor în anul 2020 și a făcut exact același lucru, placaj cu lemn pe bănci.”, menționează edilul.