New Profesional Consult 930 x 122

director medical

Exclusiv. Director medical Spital Mioveni: „Au blocat ATI-iştii. Garda ATI este obligatorie pentru noi”

Exclusiv. Director medical Spital Mioveni: „Au blocat ATI-iştii. Garda ATI este obligatorie pentru noi”.

Citiți și: O nouă operație în premieră la Spitalul Mioveni! Pe cine au salvat medicii

Conducerea Spitalului Mioveni este  în „gardă” din cauza liniei de gardă care a fost blocată. Aceasta are o importanţă colosală în dezvoltarea spitalului. Nemulţumirea este foarte mare, cu atât mai mult cu cât acele posturi au fost ocupate prin concurs, iar medicii fuseseră admişi.

Într-un interviu exclusiv, directorul medical de la Spitalul Mioveni, dr. Alexandru Iacobescu (foto – stânga), ne-a declarat că dezvoltarea unităţii medicale depinde de această linie de gardă de la ATI care a fost blocată din cauze birocratice.

Citiți și: Argeş: Detalii exclusive din interiorul Spitalului Mioveni, în cazul gravidei al cărei făt a decedat

„Nu sunt doar planuri pe hârtie, dezvoltarea spitalului a început. Avem deja echipe de la Bucureşti, medici care vin la noi, însă linia ATI – care este mai mult decât importantă a fost blocată. Vrem să facem spitalul de Grad 3. Momentan este Gradul 4. Linia de gardă ATI este o cerinţă strict obligatorie. Degeaba ţinem spitalul deschis, dacă nu avem aşa ceva. Atunci nu mai e spital de top. Spre exemplu, o secţie de politraumatologie depinde de ATI-işti. Acum, însă, ne-au blocat posturile”, ne-a declarat dr. Alex Iacobescu (foto stânga), specializare Chirurgie Generală.

LA NIVEL NAŢIONAL – DOAR 3 POSTURI BLOCATE – CELE DE LA MIOVENI

Interesant este că, atenţie, din 4387 de detaşări, transferuri şi demisii în sistemul sanitar la nivel naţional, doar la 3 contracte de muncă nu s-a dat acceptul. Şi, ghiciţi ce? Acele trei contracte sunt exact pentru medicii care urmau să vină la Mioveni.

În fiecare săptămână vin comisii, de la alte spitale din ţară, să viziteze proiectul. Este un lucru extraordinar realizat de primarul Georgescu – un iniţiator de drumuri. Nu avem cum să nu-i mulţumim”, a conchis managerul Mircea Stoian (foto).

Înţelegem că sunt „entităţi” din judeţ care se supără că Spitalul Mioveni începe să crească, iar efectele se văd. Prin manevre birocratice, au „reuşit” să blocheze posturile ATI scoase la concurs de Spitalul Mioveni, aşa încât linia de gardă nu poate fi înfiinţată.

Asemenea piedici nu pot fi catalogate decât incalificabile, fiindcă nu vorbim doar de reputaţia unui spital, de laude pentru realizări, ci, în fapt, este vorba despre sănătatea şi viaţa oamenilor.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

RAW FOTO 570 X 90