930×122 CAPRA 5

accidente mortale

IPJ ARGEŞ: VITEZA A UCIS 13 PERSOANE / ALŢI ZECI DE RĂNIŢI ÎN ACCIDENTE

IPJ Argeş a întocmit un raport statistic referitor la numărul de accidente şi cauzele acestora. Viteza excesivă sau neadaptată continuă să se situeze printre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere.

Citiți și: Viteza, indisciplina pietonilor și a bicicliștilor, principalele cauze ale accidentelor grave

Astfel, în perioada ianuarie-mai 2020, pe raza judeţului Argeş s-au produs 48 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 13 persoane şi rănirea gravă a 38 de persoane, cifre în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, când au avut loc 85 de accidente rutiere grave, în urma cărora 18 persoane au decedat, iar 76 au fost rănite. Această scădere este justificată de faptul că în perioada martie – aprilie a.c., în contextul stării de urgenţă şi stării de alertă, valorile de trafic au fost scăzute.

6 dintre cele 48 de accidente rutiere grave, produse în judeţul nostru în primele 5 luni ale anului 2020, au avut drept cauză viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum şi trafic. Acestea s-au soldat cu 5 morţi şi 2 răniţi grav.

Citiți și: Update: Accident mortal pe Autostradă. Victima, de la Salvamont ARGEȘ

Recomandările poliţiştilor

Pentru a nu fi implicaţi în evenimente nedorite generate de viteza excesivă sau neadaptată, poliţiştii argeşeni recomandă tuturor conducătorilor auto să ţină cont de următoarele aspecte:

• Să circule cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile de drum şi trafic. Mai bine să ajungă în siguranţă, chiar dacă vor întârzia la destinaţie;

• Să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă;

• Un conducător auto care circulă cu viteză, poate să piardă uşor controlul vehiculului, să nu reușească să anticipeze şi să reacţioneze în timp util la anumite pericole;

• Viteza ridicată de deplasare provoacă mărirea proporțională a distanței de frânare. Chiar dacă mașina corespunde din punct de vedere tehnic, nici cel mai bun conducător auto nu poate compensa această viteză, oricât de rapidă ar fi reacția lui.

• Teribilismul şi inconştienţa pot avea consecinţe grave şi pot duce la pierderea de vieţi omeneşti.

(Foto: Descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA