930 x122 grota rece

accidente mortale

România are cea mai mare rată a mortalității rutiere din UE

România are cea mai mare rată a mortalității rutiere din UE. Conform statisticilor publicate de Comisia Europeană, în țara noastră, în anul 2019 s-au înregistrat 96 de decese rutiere la un milion de locuitori.

Citiți și: Viteza, indisciplina pietonilor și a bicicliștilor, principalele cauze ale accidentelor grave

Pe locul doi se situează Bulgaria cu 89 de decese. În 2020, numărul accidentelor  a scăzut cu 12 procente, însă acest lucru s-a datorat în special stării de urgență. Astfel, România este considerată țara cu cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeană. Raportându-ne la numărul de accidente, pe DN1, DN2 și DN6 și-au pierdut viața cei mai mulți oameni.

Citiți și: Update: Accident mortal pe Autostradă. Victima, de la Salvamont ARGEȘ

Suedia (22 decese / 1 milion de locuitori) și Irlanda (29 /1 milion de locuitori) sunt statele cu cele mai bune scoruri de siguranță rutieră. Potrivit aceluiași raport, media europeană este de 51 de morţi la milionul de locuitori.

Începând cu anul 2021 până în 2030, Comisia Europeană a declarat că are ca obiectiv reducerea cu 50% a deceselor și a accidentelor rutiere grave.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90