EcoMoto 930×122

arbori

REVOLTĂTOR! JAF DE MILIOANE ÎN PĂDURILE DIN ARGEŞ

Conform Gărzii Forestiere Regionale, în Argeş îşi desfăşoară activitatea 11 ocoale silvice de stat, 10 ocoale silvice private şi 560 de agenţi economici care activează în domeniul recoltării, depozitării, prelucrării şi comercializării materialelor lemnoase.

Citiți și: Gata cu furtul de lemne!

În primele 10 luni ale anului în curs au fost date 1.050 de amenzi pentru tăieri abuzive de arbori, fiind constatate şi 74 de infracţiuni silvice. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 1.580.000 de lei, în condiţiile în care valoarea pagubelor rezultate de pe urma tăierilor ilegale de arbori se ridică la suma de 1.638.798 de lei!

Au fost constatate şi 671 de contravenţii privind transportul de lemne (transport fără avize de însoţire a mărfii), cantitatea de material lemnos confiscată fiind de 1.355 metri cubi. Argeşul este unul dintre primele trei judeţe ale ţării din punct de vedere al tăierilor ilegale de arbori, conform unor rapoarte oficiale ale Greenpeace.

Citiți și: Argeș: „Raiul” hoților de lemne

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90