930×122 CAPRA 5

condamnare

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ! GENERALUL MIHAI CHIRIȚĂ, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat sentința definitivă în dosarul fraudării unor concursuri de angajare în unități ale Ministerului Apărării Naționale.

Citiți și: MApN prelungeşte până în 24 iunie campania de recrutare pentru rezerviştii voluntari

Au fost condamnați doi generali și 95 de ofițeri, subofițeri și maiștri militari. Unul dintre cei doi generali condamnați este argeșeanul Mihai Chiriță. Potrivit Mediafax, Chiriță a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Conform aceleiași surse, din pedeapsă generalului i se vor scădea cele 24 de ore de reținere de către DNA și arestarea preventivă de aproape două luni. Condamnarea, ca și în cazul primului general, care a primit patru ani de închisoare, este pentru instigare la fals intelectual.

Mihai Chiriță este acuzat că, în calitatea sa de atunci de şef al Direcţiei de Instrucţie şi Doctrine din cadrul Statului Major General al MApN, a intervenit pentru câștigarea incorectă de către unii candidați a unor concursuri pentru ocuparea unor posturi.

Citiți și: Decizie neașteptată a MApN cu privire la avioanele ”morții”

Chiriță, originar din comuna argeșeană Nucșoara, a fost în trecut și comandantul Școlii Militare de Aplicații pentru Unități de Luptă „Mihai Viteazul” din Pitești.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90