930×122 CAPRA 5

abaav

LACUL DE ACUMULARE PITEȘTI, SUFOCAT DE GUNOAIE

Lacul de acumulare Pitești, sufocat de gunoaie. Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea (ABAAV), prin Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș, a strâns într-o singură zi, ieri, din lacul de acumulare Pitești (Prundu) 12 metri cubi de PET-uri, mare parte a acestora provenind de pe cursul pârâului Păuleasca.

Citiți și: Anunțul serii! Un mare director din Argeș a murit!

Angajații ABAAV au colectat gunoaiele manual, PET cu PET, din bărci. ”PET-urile au fost aduse apoi la mal în saci, preluate de către alte persoane și încărcate în autoutilitare pentru a fi transportate la depozitul ecologic de deșeuri”, transmite ABAAV. Activitatea de igienizare continuă și astăzi.

Gunoaiele din pârâul Păuleasca au ajuns și pe lacul de acumulare Budeasa, informează sursa citată, acolo unde angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Argeș desfășoară o acțiune similară de colectare a deșeurilor.

Citiți și: Izvor cu apă potabilă dintr-o comună din Argeș, împânzit de gunoaie

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a făcut o acțiune de colectare a deșeurilor din lacul de acumulare Pitești (Prundu) și în perioada 17-19 aprilie 2019. La acea dată angajații ABAAV au strâns nu mai puțin de o tonă și jumătate de deșeuri.

Pe de altă parte, continuă și acțiunea de decolmatare și protecție a malurilor pârâului Păuleasca în zona localității Micești. SGA Argeș intervine cu trei utilaje (un excavator cu braț scurt și două buldozere) pentru asigurarea secțiunii de scurgere a apei și stabilizarea malurilor.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

New Profesional Consult 570×90