Donaris 930 x 122

gunoaie

Locatarii din mai multe cartiere ale Piteştiului sunt sufocaţi de gunoaie

Locatarii din mai multe cartiere ale Piteştiului sunt sufocaţi de gunoaie. Doar în ultimele două săptămâni s-au adunat pe adresa redacţiei zeci de imagini primite de la cititorii care îşi varsă amarul pe internet, fiindcă la autorităţi spun că nu au găsit empatie, nu mai vorbesc de soluţii concrete.

Citiți și: Pitești. Centrul orașului, sufocat de gunoaie!

Spre exemplu, iată ce ne-a scris o piteşteancă din cartierul Banat:

„Bună seara! Vă prezint cum arată zilnic spaţiul de depozitare a resturilor menajere în cartierul Banat, în spatele blocului B5. Poate prin dumneavoastră vede cine trebuie. Mulţumesc!”

Citiți și: Izvor cu apă potabilă dintr-o comună din Argeș, împânzit de gunoaie

 

 

Interesant este că, pe cazul prezentat, mai multe containere pentru depozitarea deşeurilor sunt goale. Se „poartă”, fiindcă autorităţile nu stau să urmărească fiecare ghenă, ca dube sau maşini să oprească lângă spaţiile respective şi persoanele să arunce sacii cu deşeuri (sau electrocasnice vechi şi alte obiecte) direct în drum.

Prin urmare, culpa este una comună.

Un alt piteştean s-a plâns zilele trecute de cum arată ghena din spatele bazarului Gh. Lazăr, în spatele blocurilor „A” de la bulevardul Brătianu. În acest caz, trebuie spus că am vizitat locul cu pricina şi la data respectivă spaţiul era relativ curăţat. Deşeurile fuseseră ridicate şi strada spălată.

Ceea ce înseamnă că unii fac mizerie şi alţii adună după ei.

 

 

Aşa cum am mai spus şi cu alte ocazii, gradul de civilizaţie mai poate creşte doar prin aplicarea unor sancţiuni drastice şi fără a trece cu vederea faptele contrare normelor de convieţuire socială, care se petrec în jurul nostru.

Este evident că, pentru unii oameni trecuţi de o anumită vârstă, nu mai merge să faci educaţie ca la şcoală sau să risipeşti banii pe campanii de conştientizare inuntile. Asemenea demersuri sunt bune pentru elevi, ca să înveţe de mici că nu-i frumos să faci mizerie pe jos.

Pentru cei care lasă gunoaiele ca în cazul prezentat, doar amenda şi eventual să-i pui să adune cu mânuţele cu care au aruncat deşeurile mai poate schimba ceva.

Altfel, ajungem ca-n India.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Mihai spune:

    Am trecut si eu de multe ori pe langa bazarul Gheorghe Lazar si o data am fost nevoit sa merg la ghenele de gunoi sa arunc ceva. Am fost oripilat de ce am vazut acolo… Numai fecale si urina, mizerie si zeci de cutii de cartoane. Si in bazar la fel. Acum clar nu cred ca locatarii au facut asta, dar nici nu arunc in cei de la bazar, cu toate ca ei reprezinta cea mai mare posibilitate. oricum bazarul acela este o infectie de care trebuie scapat imediat. Am mai vazut foarte multe gunoaie si in ceair, iar mirosurile si mai si… Zonal centrala arata de parca nici macar nu i din oras… bine ca avem pavele bune iar in bazar umbla sobolanii( 500m intre ele)

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90