EcoMoto 930×122

carantină

MĂSURI FĂRĂ PRECEDENT ÎN ARGEȘ: LOCALITATEA GODENI ESTE ÎNCHISĂ

La recomandarea prefectului, autoritățile din zona Câmpulung Muscel au întrunit astăzi comitetele lor locale pentru situații de urgență și au transmis măsurile propuse către Instituția Prefectului.

Citiți și: Argeș. Iadul dezlănțuit! Este incendiu puternic la o hală de producție!

În urma analizării acestora, au fost luate măsuri fără precedent în Argeș.

„Pentru a demonstra că respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 poate face diferența dintre viață și moarte, dintre sănătate și boală, dintre pozitiv și negativ, am luat următoarele măsuri:

Citiți și: Argeş. Medic şef la ATI, răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor: Dispare coronavirusul?

1.În acest moment, comuna Godeni este închisă, în fapt, prin existența, de astăzi, a patru echipaje permanente de poliție la toate intrările/ieșirile din localitate.

Toate persoanele care părăsesc gospodăriile sunt verificate, pentru a vedea dacă motivele deplasării sunt conforme ordonanțelor militare în vigoare. În caz contrar, persoanele nu sunt lăsate să se deplaseze, sunt amendate și întoarse în gospodăria proprie. Nu se permit excepții și nici abateri.

2.Impunerea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 în Câmpulung se va realiza cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, începând din data de 07.04.2020.

Mâine dimineață, muscelenii vor vedea, la fața locului, ceea ce trebuie să înțelegem că sunt <<spiritul și litera>> ordonanțelor militare privitoare la prevenirea răspândirii COVID-19”, spune prefectul de Argeș, Emanuel Soare.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu are și un mesaj pentru cei care nu respectă ordonanțele militare:

„Insist asupra înțelegerii faptului că fiecare locuitor al Argeșului este responsabil pentru modul în care înțelege să respecte regulile stabilite prin ordonanțele de urgență, iar cetățenii care s-au întors din străinătate în această perioadă trebuie să înțeleagă că legile și regulile nu sunt opționale, ci obligatorii pentru toți”.

Prefectul Emanuel Soare se arăta îngrijorat azi dimineață de evoluția epidemiei de coronavirus la nivel național și, în mod special, de ceea ce se întâmplă în nordul județului Argeș.

„Din investigațiile realizate, precum și în urma analizei măsurilor impuse în zonă, constat că unele dintre regulile care au fost deseori prezentate în spațiul public, inclusiv de către Instituția Prefectului, nu sunt respectate.

Atenționez asupra faptului că, în funcție de evoluția cazurilor suspecte și pozitive din zona Câmpulung, voi dispune cele mai dure măsuri care se impun în vederea prevenirii răspândirii COVID-19.

(…) Vom închide localitățile, vom permanentiza prezența Poliției, Jandarmeriei și a Armatei, vom introduce obligativitatea purtării măștilor de protecție pentru fiecare cetățean și vom aplica amenzile maxime prevăzute de lege, dacă se va impune” (AICI, amănunte).

(Foto: descriptiv)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90