EcoMoto 930×122

cristea

MINISTRUL PENTRU DIALOG SOCIAL, FĂRĂ RĂSPUNSURI LA PROBLEMELE DE LA ARPECHIM

Aurelia Cristea, ministrul delegat pentru dialog social, a fost astăzi în vizită oficială în judeţul Argeş. Ea s-a întâlnit cu reprezentanţii mediului de afaceri și cu sindicalişti şi a mers la uzina Dacia din Mioveni. Cu această ocazie, ministrul a anunţat că susţine proiectul construirii autostrăzii Piteşti-Sibiu şi că va milita pentru dezvoltarea învăţământului profesional. Cristea a fost primită de prefectul Mihai Oprescu, de subprefectul Ion Burnei și de Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean.

Citiți și: Ministra Simona Bucura-Oprescu, discuții privind reforma salarizării

Reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri şi ai Camerei de Comerţ şi Industrie au solicitat din nou ca învăţământul profesional, orientat spre cerinţele pieţei muncii, să fie o prioritate. Oamenii de afaceri s-au plâns că nu mai găsesc muncitori în anumite domenii de activitate și că din acest motiv afacerile lor au de suferit. Domeniile vizate sunt industria uşoară, prelucrarea lemnului, construcţia de maşini şi agricultura.

Pe de altă parte, ministrul Aurelia Cristea a spus că încă nu are răspunsuri privind problemele de pe platforma Arpechim. „Am primit un memoriu din partea unor foşti salariaţi care trebuie să dea sume mari de bani înapoi către OMV-Petrom şi care cer statului să intervină. Nu putem interveni, însă, în cazul unei decizii a instanţelor de judecată. Încă mai analizăm găsirea unei soluţii. Referitor la persoanele disponibilizate de pe platforma petrochimică Bradu şi care nu şi-au primit salariile compensatorii pot spune că situaţia se va rezolva undeva la începutul anului viitor. Oltchim, companie de care aparţine divizia petrochimică din Piteşti, este în insolvenţă şi sunt informații că de-abia la începutul lui 2015 va ieşi din această situaţie. Atunci se vor putea relua şi discuţiile privind privatizarea.”, a declarat Aurelia Cristea.

Citiți și: Fost ministru al Turismului, Dan Matei Agathon a murit

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3